Programma Nederland Leest

Nederland Leest | Programma Bibliotheek West-Brabant

De Bibliotheek West-Brabant organiseert in november verschillende boekenproeverijen en lezingen om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Kom ook naar de bibliotheek, het centrum van ontmoeting en gesprek. Alle activiteiten zijn gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je kunt jezelf hieronder aanmelden.

Bekende schrijvers op bezoek in de bibliotheek

Pieter Koolwijk

Eén van de leukste en grappigste schrijvers van Nederland komt naar de bibliotheek in Zevenbergen: Pieter Koolwijk. Hij vertelt hoe het is om schrijver te zijn. Ook vertelt hij over de Gouden Griffel-prijs, die hij vorig jaar won voor zijn boek Gozert. Pieter gaat voorlezen uit zijn nieuwste boek De Trollen van Leif en natuurlijk je mag hem zelf ook het hemd van zijn 'leif' vragen. Na afloop kun je Pieter zijn handtekening in jouw eigen boek laten zetten. Is dat niet cool?!

Datum:
woensdag 9 november
Tijd:     
14.00-15.30 uur; inloop vanaf 13.30 uur
Locatie:
Bibliotheek in Zevenbergen,
Kasteelweg 3

Deze activiteit is speciaal bedoeld voor kinderen van 8-12 jaar.

Özcan Akyol

Schrijver, columnist, presentator en programmamaker Özcan Akyol geeft een inkijkje in zijn nieuwe boek Afslag 23, dat eind februari verschijnt. Na Eus (2012) en Turis (2016), is dit zijn derde semi-autobiografische roman. Afslag 23 beschrijft de zoektocht en strijd van Emre, die, nadat hij het Huis van Bewaring verlaat, een nieuwe koers voor zijn leven moet bedenken.
Uiteraard is er ook gelegenheid om Özcan vragen te stellen over zijn veelzijdige tv-werk, schrijverschap en zijn missie om het belang van taalvaardigheid in alle lagen van de maatschappij over te brengen.

Datum:
donderdag 24 november
Tijd:     
19.30-21.00 uur; inloop vanaf 19.00 uur
Locatie:
Bibliotheek in Roosendaal,
Markt 54a
Doelgroep:
Volwassenen

Kom je naar één van onderstaande activiteiten en krijg een boek cadeau!

Als je je aanmeldt voor één van de boekenproeverijen en/of lezingen, dan krijg je je na afloop van ons het boek 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls cadeau. Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Het is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin twee generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Boekenproeverijen

Het idee van een boekenproeverij is dat de hoofdgasten een aantal boeken uitzoeken die hen aanspreken. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over waarom deze boeken hen fascineren, inspireren of aanspreken.

Danny Dingemans

Wethouder Danny Dingemans van gemeente Moerdijk vertelt over zijn favoriete boeken.

Datum:

vrijdag 4 november
Tijd:     
19.00-20.30 uur; inloop vanaf 18.45 uur
Locatie:
Bibliotheek in Zevenbergen,
Kasteelweg 3

Ismène Elbers

Ismène Elbers is zowel personal coach als ook kunst- en cultuurcoach. Daarnaast zingt, schildert en schrijft zij. Stilzitten is niet aan haar besteed. Het houdt haar jong en scherp. Ben jij benieuwd welke boeken Ismène inspireren en in balans houden?

Datum:

woensdag 9 november
Tijd:     
14.00-15.30 uur; inloop vanaf 13.30 uur
Locatie:
Bibliotheek in Roosendaal,
Markt 54a

Sharona Malfait

Wethouder Sharona Malfait van gemeente Halderberge neemt je mee in haar boekensmaak.

Datum:

vrijdag 11 november
Tijd:     
19.00-20.00 uur; inloop vanaf 18.30 uur
Locatie:
Bibliotheek in Oudenbosch,
Sint Annaplein 3

Lars van der Beek

Wethouder Lars van der Beek en Gillan Wijngaards, Beleidsmedewerker Sociaal Domein bij gemeente Woensdrecht gaan in gesprek over hun favoriete boeken.


Datum:

maandag 14 november
Tijd:     
14.30-16.00 uur; inloop vanaf 14.00 uur
Locatie:
Bibliotheek in Hoogerheide,
Huijbergseweg 3a

Jetty Hage

Schrijfster Jetty Hage schrijft sfeervolle, meeslepende romans en boeiende kinderverhalen. We gaan met haar in gesprek over de boeken die ze heeft geschreven, maar ook over boeken die ze zelf heeft gelezen en wat haar daarvan is bijgebleven.

Datum:

vrijdag 18 november
Tijd:     
14.30-16.00 uur; inloop vanaf 14.00 uur
Locatie:
Bibliotheek in Steenbergen,
Blauwstraat 30

Boekentips voor iedereen

Verras ons deze avond met jouw boekentips. Tijdens deze gezellige avond kunnen jong en oud elkaar ontmoeten, over boeken praten, boekentips uitwisselen en inspiratie opdoen. Nederland Leest, maar wat lees jij?

Datum:

woensdag 23 november
Tijd:     
19.30-20.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur
Locatie:
Bibliotheek in Rijsbergen,
Koutershof 6

Schrijversinterview Toine Rongen en Renske Reniers

De Zevenbergse journalist Toine Rongen interviewt Renske Reniers over haar gedichtenbundel Leef. Na de pauze interviewt Renske op haar beurt Toine die vorig jaar de roman De Speech van De Pompoenzoener publiceerde.

Datum:
donderdag 24 november
Tijd:
19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur
Locatie:
Bibliotheek in Zevenbergen,
Kasteelweg 3

Lezing Ad van Loenhout | Landgoed Mattemburgh


Ad vertelt aan de hand van foto’s en documenten, die hij heeft verzameld voor het schrijven van zijn boek ’t Hof van Cuypers, wonen en werken op landgoed Mattemburgh, over het leven op landgoed Mattemburgh.


Datum:

dinsdag 29 november
Tijd:
20.00 uur
Locatie:
Bibliotheek in Hoogerheide, Huijbergseweg 3a