De BiebFabriek Hoogerheide

5 augustus 2021, van 10:00 tot 11:30 | Bibliotheek Hoogerheide, Huijbergseweg 3A

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ben je tussen de 6 en 12 jaar, nieuwsgierig, vindingrijk en wil je toffe en spannende dingen doen in de zomervakantie? Kom dan spelen in de BiebFabriek in Bibliotheek Hoogerheide. Doen!

Zin om deze zomervakantie toffe dingen te doen? Kom dan naar de BiebFabriek. Het wordt deze zomer een spannende en mysterieuze biebfabriek. Je kunt bij ons weerwolven, een hologram maken, geheimschrift oplossen en nog veel meer! Helemaal gratis en speciaal om jouw zomervakantie nóg leuker te maken.

Inschrijven kan vanaf 10 juli.

Zien we je snel?

 • Weerwolven in de bieb

  ’s Nachts, als de bibliotheek gesloten is, kruipen de weerwolven soms tevoorschijn uit de griezelboeken… Durf je mee te doen met de Dolfje Weerwolfje-quiz of het Weerwolvenspel?

  Datum: 5 augustus 2021
  Tijd: 10:00-11:30 uur
  Locatie: Hoogerheide
  Leeftijd 6-12 jaar
  Duur: 1 – 1,5 uur

 • Niets is wat het lijkt in de bieb

  Heb jij wel eens een kabouter in het echt gezien? Of een gorgel? Een weerwolf? Of iets anders, wat we allemaal weleens in een boek hebben gezien, maar bijna niemand ooit in het echt? Of iets waarvan je dacht: dat kán eigenlijk niet? Nou, deze weken kan dat wél. Want wij gaan namelijk een hologram maken!

  Datum: 12 augustus en 19 augustus 2021
  Tijd: 10:00-11:30 uur
  Locatie: Hoogerheide
  Leeftijd: 8-12 jaar
  Duur: 1 - 1,5 uur

   

 • Geheimschrift in de bieb

  Wordt een meester in het kraken van codes tijdens de zomervakantie.

  Tijdens deze biebfabriek los je verschillende soorten geheimschrift op. Als het je gelukt is om de codes te kraken, mag je zelf nog een brief maken in geheimschrift. En dat is niet zomaar een brief… maar een brief met hele speciale inkt zodat jouw boodschap extra goed verborgen is.

  Na deze biebfabriek kun jij je eigen geheimschrift maken, en dit delen met je vrienden. Zo kunnen jullie boodschappen aan elkaar doorgeven die niemand anders kan lezen. Zelfs je ouders niet. Super handig toch!

  !Dan tot .Komen je mag lezen kunt dit je als

  Datum: 26 augustus 2021
  Tijd: 10:00-11:30 uur
  Locatie: Hoogerheide
  Leeftijd: 6-9 jaar
  Duur: 1 - 1,5 uur

 • Mysterieuze monsters maken

  Voor alle stoere kinderen die niet bang voor enge monsters, mysteries óf om verf en lijm op hun kleren te krijgen. Duik in de mysterieuze wereld van Jeroen Bosch, met walgelijke wezens, mysterieuze monsters en krioelende creaties. Pen, papier, lijm, stift, schaar, kwast in de aanslag en maak samen een coole collage met geheimzinnige monsters.

  We maken een Do It Yourself (DIY) à la Jeroen Bosch-style

  Datum: 2 september 2021
  Tijd: 10:00-10:30 uur
  Locatie: Hoogerheide
  Leeftijd: 6-12 jaar
  Duur: 1,5 uur