Tentoonstelling Groep DAAN

8 oktober 2020 t/m 31 december 2020 | Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17

Kosten: Gratis

Groep DAAN exposeert Over maskers én meer!

Voor het vierde jaar presenteert groep DAAN haar werk van afgelopen jaar in Bibliotheek Bergen op Zoom.
In de kleine bonbondoosjes in de bibliotheek zie je nieuwe wereldjes. Groep DAAN herschrijft de geschiedenis van de Titanic en de leden laten naar aanleiding van een flyer een draagster andere lasten dragen. Langzaamaan zijn het afgelopen jaar de maskers het werk in geslopen en deze zijn dan ook te zien in de bibliotheek.

Groep DAAN... doen, durven, dromen en doorgaan
Groep DAAN bestaat uit Daniëlle de Groot, Betty van der Bij, Jeanne de Rooij, Jenny Tramper en Aagje Pel. De groepsleden hebben hun eigen geschiedenis en talenten. Zij komen eenmaal per maand een dag bij elkaar zijn in het atelier van Aagje Pel om elkaar te inspireren, uit te dagen en de grenzen te zoeken van het werken met papier. Dat blijkt grenzeloos te zijn: met papier kun je plakken, vlechten, snipperen, verhalen vertellen, emoties weergeven en nog veel meer.
Niet het eindresultaat telt, maar de uren samenzijn én met elkaar praten en ontdekken dat een collage altijd gaat over jezelf en je relatie tot de wereld op dat moment.
De groep bestaat al vier jaar. Ook afgelopen jaar werd de uitdaging weer aangegaan.

Eerdere exposities
“Als er niets veranderde, dan zouden er geen vlinders zijn”, was de titel van het eerste jaar. Groep DAAN zocht naar kleine veranderingen door middel van knippen en plakken, steeds meer durven veranderen en niets bleef wat was.
Het jaar daarna was het thema “Onder een andere lichtval is alles anders”. Niets is wat het lijkt en de leden van de groep daagden elkaar uit om nog beter te kijken en vooral anders te kijken.
Vorig jaar was het thema “DAAN verlegt de grenzen”. De groep verlegde haar grenzen met papier door te vlechten en ruimtelijker te werken.