Expositie Van Ghana tot München

2 juli 2021 t/m 28 september 2021 | Bibliotheek Zevenbergen, Kasteelweg 3

Kosten: Gratis

Tot eind september is er een prachtige expositie in Bibliotheek Zevenbergen van kunstenares Marijke Venghaus. De expositie heet 'Van Ghana tot München'.

De expositie 'Van Ghana tot München' betreft een serie portretten in olieverf. Het brengt zeven generaties binnen de familie van de Surinaamse echtgenoot van de kunstenares in beeld.

Stamvader Adriaan (1841) werd als vijfjarige jongen tijdens de slavernij met een slavenschip vervoerd van Ghana via Curaçao naar Suriname. De schoonzus van kunstenares Marijke Venghaus maakte een biografie over de familie. Tijdens de expositie is hier een samenvatting van te lezen. Het geeft de bezoeker een indruk van wat de familie in zeven generaties doormaakte.

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de bibliotheek in Zevenbergen.