Interview Janny Lock, moeder van Joseph Oubelkas: auteur van 400 brieven van mijn moeder

22 november 2020, van 14:00 tot 16:00 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Janny Lock

Remko Vermunt interviewt Janny Lock, die haar zoon Joseph Oubelkas 400 brieven heeft geschreven tijdens zijn onterechte gevangenschap in verschillende Marokkaanse gevangenissen. Volg haar indrukwekkende verhaal ONLINE. De live bijeenkomst in Bibliotheek Roosendaal is VOLGEBOEKT!

Mijn kind, je laat een spoor achter van moed, levensvreugde, onschuld en goedheid 

— Janny Lock

Link Interview Janny Lock

400 brieven van mijn moeder

Als ouder moet je er niet aan denken, dat je kind geheel ten onrechte in een buitenlandse gevangenis terecht komt onder zeer barre en soms zeer gevaarlijke omstandigheden. Een ware nachtmerrie voor ouders! Het overkwam Janny.
Voel je je machteloos en uit het veld geslagen of ga je de strijd aan en stel je alles in het werk om jouw kind door zo'n moeilijke periode heen te slepen, tijdens, maar zeker ook na de vrijlating van haar zoon Joseph. Janny ging de strijd aan!
Bellen, mailen of appen was onmogelijk. Daarom bleef er maar een mogelijkheid over: brieven schrijven. Ze schreef 400 eerlijke, open brieven over wat haar bezighield. Juist dat zijn veel mensen ontwend. Vragen als: 'ja, maar wat moet je dan schrijven' of 'ik heb niets te vertellen' worden dan veel gesteld. We hebben juist veel te vertellen, we praten wat af met z'n allen, dat kan ook op papier, aldus Janny.
De brieven waren een belangrijke mentale steun voor haar zoon en zichzelf om overeind te blijven. Ze werden gebundeld in het boek 400 brieven van mijn moeder. Reserveer het nu!

De brieven bewijzen, dat je door schrijven uitstekend in verbinding en contact met je dierbaren kunt blijven, ook al ben je fysiek niet bij elkaar. Dat is in deze coronatijd meer dan eens van belang!

Waar: ONLINE, de live bijeenkomst in Bibliotheek Roosendaal is VOLGEBOEKT 
Wanneer: Zondag 22 november
Tijd: 14:00 - 16:00 uur | Inloop vanaf 13:30 uur
Toegang: Gratis, aanmelden is verplicht