Kunstmatige Intelligentie voor beginners

27 september 2022, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek van Roosendaal (Markt 54a)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kunstmatige intelligentie of AI: je hoort er van alles over, maar wat is het eigenlijk? Tijdens deze avond vertelt Christian Godschalk van Digital Creativity alles wat je moet weten over AI en kun je zélf aan de slag met leuke AI-toepassingen die eenvoudig in gebruik zijn.

Christian Godschalk trapt de avond af met een lezing over hoe AI nu eigenlijk werkt en de voor- en nadelen hiervan. Ook zal hij ingaan op vragen en reacties uit het publiek.  

Lucebot: de eerste kunstmatige dichter van Nederland! 
Daarna maak je kennis met Lucebot: de eerste kunstmatige dichter van Nederland. Lucebot genereert op verzoek gedichten die zijn gebasseerd op het dichtwerk van de Nederlandse dichter en kunstenaar Lucebert. De robot zelf is inmiddels 'overleden', maar we krijgen in elk geval een leuk inzicht in hoe dit proces is gegaan en wat we hiervan hebben opgestoken.

Aan de slag met AI 
Zelf kun je ook aan de slag gaan met een aantal leuke vormen van AI. Het is namelijk veel toegankelijker dan je misschien denkt. Aan het einde van de avond ben je in elk geval een stuk bekender met de achterliggende technologie en de mogelijkheden die het biedt. 

Aanmelden

Wil jij meer weten over de wereld van AI? Meld je dan gratis aan!

We zien je graag op 27 september van 19:30 - 21:00 uur in de bibliotheek van Roosendaal voor de activiteit 'Kunstmatige Intelligentie voor beginners'!

Aanmelden