Poëzieweek 2022; schuilt er een dichter in jou?

29 januari 2022, van 10:00 tot 11:30 | bibliotheek Roosendaal

Kosten: gratis

De Poëzieweek van 2022 staat in het teken van de natuur. Ontdek en ontwikkel jouw talent tijdens 5 toffe poëzie workshops gegeven door Jesse van de Ven. We gaan diverse zintuigen gebruiken en aan de slag met verschillende dichtvormen. Schuilt er een natuurtalent in jou?

De cursus start in de poëzieweek en deelnemers maken kennis met de diverse vormen van poëzie. Het thema 'natuur' staat in de cursus centraal. Iedere les bestaat uit twee of drie oefeningen waarbij cursisten stap voor stap worden begeleid in het schrijfproces.   

Tijdens de cursus leren de deelnemers vaardigheden op o.a. het gebied van taal en verbeelding, zodat men zelf thuis aan de slag kan met het schrijven van diverse dichtvormen.

Over Jesse van de Ven:
Jesse (1993) is een jonge Brabantse schrijver en verhalenverteller.  Hij heeft oog voor het alledaagse dat hij op lichtvoetige en associatieve wijze steeds weer naar iets bijzonders weet te vertalen. Geen hoogdraverij, evenwel altijd iets om over na te denken. 

Jesse maakte twee jaar onderdeel uit van het landelijke schrijverscollectief Poetry Circle, waarmee hij twee gezamenlijke bundels uitbracht en optrad op diverse gelegenheden. Hij heeft een certificaat behaald op de Schrijversacademie.

Deze workshops gaan alleen door als de dan geldende coronamaatregelen het toelaten.