Kindercollege: Upcyclen

7 oktober 2022, van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek van Roosendaal (Markt 54a)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Afval…. Wat is dat eigenlijk? Dat is de vraag die wordt gesteld tijdens dit Kindercollege. Wij vinden het jammer dat er zoveel bruikbare grondstof verdwijnt als zwerfafval in de natuur. Afval hoeft namelijk niet waardeloos te zijn. Veel dingen kun je hergebruiken, recyclen of upcyclen.

Van plastic flessen gaan we nieuwe dingen maken. We vullen petflessen met compost en stoppen er plantenzaden in en dan… hebben we een moestuintje! Ook oude kleding kun je gebruiken om te upcyclen naar nieuwe bloem- of plantenbakken.

Dit Kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen tot 8 jaar vragen wij een begeleider mee te nemen. Begeleiders van oudere kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Wat heb je nodig?

Wat ga jij upcyclen? Dat mag je zelf bedenken! Neem zelf materialen mee naar dit Kindercollege die jij een nieuw leven wilt geven. Denk bijvoorbeeld aan plastic flessen of bekers/bakjes, glazen potjes, kleding, etc.

Aanmelden

Wil jij alles te weten komen over upcyclen? Meld je dan snel aan! Dan zien we jou op 7 oktober van 15:00 - 16:30 uur in de bibliotheek van Roosendaal voor het Kindercollege: Upcyclen!

Meld je aan!