Taal en werk

Walk&Talk

Walk&Talk is dé gratis koffiepauze voor werkzoekenden in de Bibliotheek Bergen op Zoom en Roosendaal. Werk zoeken hoef je immers niet alleen te doen!

Je hoort inspirerende verhalen, krijgt praktische tips en kunt ervaringen uitwisselen. Een gastspreker belicht elke bijeenkomst een specifiek thema. De toegang is gratis. 

Waar: Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17.
Wanneer: Iedere eerste maandag van de maand, 10.00 - 12.00 uur

Waar: Bibliotheek Roosendaal, Markt 54a.
Wanneer: Iedere derde maandag van de maand, 10.00 - 12.00 uur

Aanmelden of meer info?

Wil je je aanmelden? Dan kan dat via onderstaand formulier. 
Aanmelden is vanwege de Corona-maatregelen verplicht.
 

Werk ze!

Werk ze! is voor werkzoekenden die vragen hebben over het zoeken van vacatures en solliciteren. Hoe kies ik de vacature die bij mij past? Hoe ga ik solliciteren? Wat schrijf ik in de sollicitatiebrief en in de CV? En hoe bereid ik me voor op het sollicitatiegesprek? Dit en nog meer leer je tijdens de training Werk ze!.

Het bestaat uit 10 thema's, waaronder:

  • Op welke functie ga ik solliciteren?
  • De sollicitatiebrief
  • Het CV
  • Het sollicitatiegesprek
  • Het tweede gesprek

Wil je meer informatie of je aanmelden? Mail dan naar cursus@bibliotheekwb.nl met als onderwerp Werk ze!.

Presenteer jezelf

Kan jij wel wat tips gebruiken om online te solliciteren? Doe dan mee met de vierdelige cursus Presenteer jezelf!

Je krijgt een beter beeld van je eigen kwaliteiten en je leert hoe je daarmee een verschil kan maken. Je leert hoe je jezelf goed kunt profileren, en daarmee met meer overtuiging kunt vertellen waarom juist jij op die toffe functie past!

  • Wat maakt jou jou? - 27 november / 9:15-11:15
  • Jouw ideale baan - 4 december / 9:15-11:15
  • Het sollicitatiegesprek - 11 december / 9:15-11:15
  • Profilering, hoe dan? - 18 december / 9:15-11:15

Deelname is gratis. Meedoen? Stuur een mail naar administratie@arti-tof.nl met je naam en je telefoonnummer.

Om mee te doen heb je een laptop, Ipad of mobiele telefoon nodig, en een google account (een gmailadres is al voldoende). 

JobOn

In september, oktober en november kun je in bibliotheek Oudenbosch deelnemen aan een reeks netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Tijdens deze bijeenkomsten staat netwerken centraal en gaan we aan de slag met interactieve oefeningen om sollicitatievaardigheden te vergroten.

Met behulp van de verschillende werkvormen geven we inhoudelijke en inspirerende netwerkbijeenkomsten. Samenwerken staat hierbij centraal. Het doel van deze bijeenkosten is het leggen van nieuwe netwerkcontacten en het opdoen van concrete tips en handvatten om verder te komen in de zoektocht naar een nieuwe baan. Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Of kun je hulp gebruiken bij het verbeteren van bepaalde vaardigheden die je hierbij nodig hebt? Meld je dan aan voor deze workshops.

Je kunt deelnemen aan de volgende workshop:

Vrijdag
27 november | 10.00 tot 12.00 uur | Presenteren ‘Mijn
voorstelpitch’.  

Vanaf 9.30 uur is de inloop in de Bibliotheek Oudenbosch. De workshops zijn gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden kan door te mailen naar y.vanegmond@bibliotheekwb.nl. Na aanmelding wordt er contact opgenomen.   

Werkmap UWV

Via de Werkmap van het UWV geef je je sollicitatieactiviteiten door en je ziet er taken of berichten van je adviseur werk. Kost het je elke keer weer veel tijd en moeite om hiermee te werken? En heb je het idee dat je nog wel wat handige tips kunt gebruiken? Geef je dan op voor een training. Iemand van het UWV komt in een van de bibliotheken vertellen wat je er allemaal mee kunt. 

Wil je meer informatie of je aanmelden? Mail dan naar cursus@bibliotheekwb.nl met als onderwerp Werkmap UWV.