Schrijfproject: 'Samen schrijven we geschiedenis'

Op 1 januari 2020 dachten we een prachtig mooi jaar voor ons te hebben liggen. Je keek misschien al uit naar een welverdiende vakantie of je maakte plannen met vrienden voor een muzikale zomer vol festivals. En toen kwam corona om de hoek kijken. Wie had bij aanvang van het nieuwe jaar ooit kunnen bedenken dat we met z'n allen thuis kwamen te zitten. Dat deze mondiale crisis de geschiedenisboeken ingaat, is ondertussen wel duidelijk. Over een aantal jaar zijn er waarschijnlijk talloze artikelen verschenen met daarin cijfers en onderzoeken over de coronacrisis. Maar hoe ervaren de ‘gewone’ mensen deze crisis?

Het project
Bibliotheek West-Brabant organiseert het schrijfproject: ‘Samen schrijven we geschiedenis’. Wil jij ook meeschrijven aan de toekomstige geschiedenis? Laat dan je innerlijke schrijversgeest los en schrijf een verhaal over jouw belevenissen of de belevenissen van je naasten. Non-fictief of fictief, roman, spanning of misschien een jeugdverhaal; daar ben je helemaal vrij in. Of misschien komt in jou de dichter naar boven en schrijf je liever een gedicht om je gevoel onder woorden te brengen. Ook mag je een tekening of stripverhaal maken. Ken je misschien iemand die een mooi verhaal te vertellen heeft, maar is deze persoon niet in staat om dit op te schrijven? Dan mag je natuurlijk ook samen iets inleveren!

Spelregels

  • Een verhaal mag maximaal 1500 woorden bevatten;
  • Een gedicht of songtekst mag maximaal 30 regels zijn;
  • Een striptekening mag zes frames bevatten op een staand formaat;
  • Een tekening mag staand of liggend gemaakt worden;
  • Maximaal twee inzendingen per persoon;
  • Stuur je inzending in een Word-bestand naar activiteiten@bibliotheekwb.nl en vermeld daarbij je naam, woonplaats, leeftijd en e-mailadres

Wat gebeurt er met je inzending?
Wanneer je een verhaal inzendt, geef je toestemming voor publicatie van de verhalen. Mocht je liever anoniem je verhaal insturen, dan mag dat natuurlijk ook. De verhalen worden uiteindelijk gebundeld in een (e-)boek die begin volgend jaar wordt uitgegeven. Je kunt je verhaal, strip, gedicht, songtekst, tekening inzenden tot 10 februari.