Schrijflab

Kom jij experimenteren met woorden en zinnen in het Schrijflab? Maak tijdens deze basiscursus in Roosendaal kennis met het schrijven van verhalen onder begeleiding van Rianne Acda.

In 6 lessen leer je de basis van het schrijven van een kort verhaal. Het Schrijflab wordt afgesloten met een eindopdracht, namelijk een kort verhaal schrijven waarbij de bibliotheek een belangrijke rol speelt. Alles wat je leert tijdens de lessen kun je toepassen in de eindopdracht. Krijgen we van jouw verhaal kippenvel of mogen we onze tissues alvast tevoorschijn halen? Jouw verhaal is straks online én in de bibliotheek van Roosendaal te zien!

Wat ga je leren?

  • Les 1: Schrijven is verbeelden 
  • Les 2: Laat mij je personage kennen 
  • Les 3: Zintuigen: smaakmakers van het verhaal
  • Les 4: Verhaal in beweging
  • Les 5: Wat je zegt en zwijgt
  • Les 6: Kort maar krachtig

Wie is Rianne Acda? 
Jaren geleden begon Rianne met een schrijfcursus en sindsdien is ze niet meer gestopt met schrijven. Ze werkte als docent Nederlands bij het Kellebeek College. In haar cursussen creatief schrijven kan ze kan ze haar hobby's, lesgeven en schrijven, combineren. Cursisten op ideeën brengen, ze kennis laten maken met het schrijvers vak en teksten polijsten is wat ze het liefste doet. Ze volgde haar opleiding tot docent creatief schrijven bij Creatief Schrijven in Antwerpen en ze is lid van schrijverscollectief Schrijven en Schrappen.

Maximaal aantal deelnemers al bereikt
We hopen binnenkort van start te mogen gaan met deze gratis cursus. Het Schrijflab gaat plaatsvinden op zaterdagen van 10:00-12:00 uur. Je wordt, na aanmelding, via de mail op de hoogte gebracht wanneer de cursus gaat beginnen. Het Schrijflab is coronaproof! De cursus wordt gegeven in een aparte ruimte waarbij iedereen 1,5 meter van elkaar kan zitten. 

Inmiddels is het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus al bereikt en kunnen we geen nieuwe deelnemers meer toevoegen aan deze cursus.