Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 28 april gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op Koningsdag (dinsdag 27 april, alle vestigingen behalve Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer).


Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Nederlandse taal leren

Meer informatie

De Bibliotheek helpt je graag met het leren van de Nederlandse taal. De bibliotheek heeft een collectie lees-, les- en oefenmateriaal voor cursisten die Nederlands als tweede taal leren (NT2).

Online Bieb: luisterboeken (én e-books)

Download de gratis online Bibliotheekapp en u heeft toegang tot luisterboeken, luistercolleges (en zelfs ook nog e-books)

De app is verkrijgbaar voor smartphone en tablet.

Passend Lezen

Passend lezen

Bibliotheekservice Passend Lezen biedt boeken, kranten en tijdschriften in een aangepaste leesvorm zoals luistercd, daisyrom, en braille wanneer 'gewoon' lezen niet (meer) gaat.     

Makkelijk lezen

Makkelijk lezen

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven heeft de bibliotheek een collectie makkelijk te lezen boeken met korte zinnen en makkelijke woorden. 

Je kunt een medewerker in de bibliotheek vragen als je meer informatie wilt. 

Lekker lezen met je oren! Superboek.nl

Lezen is leuk. Maar als je een leesbeperking hebt is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in de app Daisylezer of op Daisy-cd.