Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 9 februari gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!

Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Bibliotheek en Laaggeletterdheid

In Nederland wonen 1,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Soms ligt de oorzaak hiervan in het verleden, in de kinderjaren zijn deze vaardigheden onvoldoende aangeleerd. Daarnaast gaat het om personen van allochtone afkomst die in Nederland zijn gaan wonen. Naast lezen en schrijven heeft deze laatste groep ook vaak problemen met het spreken en verstaan van de Nederlandse taal.

Speciale collectie

De Bibliotheek West-Brabant helpt u graag met het leren en onderhouden van de Nederlandse taal. De bibliotheek heeft een speciale collectie lees-, les- en oefenmateriaal op verschillende niveau's voor cursisten die Nederlands als tweede taal leren (NT2),  ter ondersteuning van inburgeringscursussen en voor personen die om andere redenen moeite hebben met lezen.

De volgende vestigingen hebben een collectie Makkelijk Lezen voor volwassenen: Roosendaal, Oudenbosch, Zevenbergen, Rucphen en Zundert.
 

Meer informatie over laaggeletterdheid en inburgering

Voor meer informatie over en ondersteuning bij laaggeletterdheid:
Over moeite hebben met lezen en schrijven; www.lezenenschrijven.nl
Over inburgering www.inburgeringsloket.nl/vibe/