Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 9 februari gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!

Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Daisy-rom kennismakingspakket

Daisy-roms zijn speciale luisterboeken voor mensen met een visuele handicap of een leesbeperking.

Een daisy-rom is een speciaal soort luisterboek. Het schijfje ziet er hetzelfde uit als een luisterboek op cd. Het verschil is dat een daisy-rom langzamer of sneller kan worden afgespeeld. Verder kunt u er ook in bladeren om te zoeken naar pagina's, net als bij een boek.

Daisy-speler
Voor het optimaal beluisteren van een daisy-rom is een speciaal afspeelapparaat nodig: de daisy-speler. Deze apparaten zijn speciaal gemaakt voor mensen met een leeshandicap, dus met grote knoppen voor het afspelen. U kunt als bibliotheeklid een gratis kennismakingspakket met een daisy-speler en enkele daisy-roms lenen en uitproberen voordat u tot aanschaf overgaat.
Via de zoekstructuur van de Daisy-speler kan gebladerd (genavigeerd) worden in de tekst naar bijvoorbeeld pagina’s, hoofdstukken en/of rubrieken. Ook kan de afspeelsnelheid, volume en dergelijke geregeld worden.

Een aantal daisy-rom's kan worden afgespeeld op de pc, maar hierbij ontbreken dan de navigeermogelijkheden, zoals bij de Daisy-speler.

Kennismakingspakket:

Bibliotheek West-Brabant leent kennismakingspakketten uit waarmee u de daisyspeler kunt uitproberen. 

Bibliotheek West-Brabant leent geen losse luisterboeken op daisy-rom's voor volwassenen uit. Hiervoor kunt u terecht bij het  Loket aangepast lezen