Webinars

Webinars

Naast landelijk grootste collectie aan boeken, e-books, media en films stimuleert de bibliotheek een leven lang leren door activiteiten, cursussen en workshops aan te bieden om inwoners verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling.


We zijn er voor iedereen die wil lezen, leren, ontmoeten en ontdekken. Dat geldt dus voor zowel jong als oud. Hiervoor worden regelmatig bijeenkomsten en ontmoetingen georganiseerd in de huiskamers van de bibliotheek, maar we bieden ook webinars aan.


Een webinar is een samenvoeging van de woorden 'Web' en 'Seminar'. Het is een bijeenkomst op internet waarbij je thuis achter je computer aan de presentatie kunt volgen. Je ziet en hoort de spreker dus rechtstreeks op je scherm en hebt de gelegenheid om vragen te stellen. Dit kan via de chat en soms is het ook mogelijk om rechtstreeks de vraag aan de spreker te stellen.

 • Webinar Verkiezingen in duidelijke taal Bekijk details

  9 maart 2021, van 19:00 tot 20:00 | Online

  Woensdag 17 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Waarom is stemmen belangrijk? Hoe maak je je keuze? Dit en meer komt aan bod bij de live-uitzending Verkiezingen in duidelijke taal op dinsdag 9 maart.

 • Walk&Talk Online Bekijk details

  15 maart 2021, van 10:00 tot 11:30 | Online

  Op maandag 15 maart is er weer een nieuwe Walk&Talk, dit keer niet in de bibliotheek, maar online. We gaan het hebben over werk vinden via een uitzendbureau.

 • Webinar Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Bekijk details

  31 maart 2021, van 20:00 tot 21:00 | Online

  Denise Bontje neemt je mee in het media-aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouder op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jouw kind tussen 0 en 6 jaar? Hoe zorg je voor de nodige balans?

 • Webinar Gezond mediagebruik Bekijk details

  14 april 2021, van 20:00 tot 21:00 | Online

  Uit onderzoek blijkt dat vooral jonge kinderen veel meer tijd besteden achter een beeldscherm sinds de coronacrisis dan daarvoor. Ze zijn meer thuis en veel ouders werken meer vanuit huis. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft? Heb je hier als ouder/verzorger ook vragen over en wil je hierover in gesprek met specialisten?  Volg de webinar Gezond mediagebruik.