Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 28 april gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op Koningsdag (dinsdag 27 april, alle vestigingen behalve Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer).


Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

BoekStart

(Voor)lezen is leuk! Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby en voor de taalontwikkeling van het kind.

BoekStartkoffertje

Bij BoekStart werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen. Wanneer een baby geboren is ontvangen de ouders na ca. 3 maanden of bij de aangifte van hun kind (Zundert en Rucphen) een brief van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kunnen de ouders een gratis BoekStartkoffertje ophalen bij de bibliotheek. In dit BoekStartkoffertje zit een knisperboekje, een boekje+cd met kinderliedjes, voorleestips en een boekenlegger. Op het consultatiebureau wordt ook aandacht besteed aan BoekStart en wordt eventueel een nieuwe waardebon voor het BoekStartkoffertje uitgereikt.

Gratis lid van de bibliotheek

Naast een eenmalig BoekStartkoffertje heeft de bibliotheek ouders met baby's veel meer te bieden. Tot de leeftijd van 18 jaar* is een lidmaatschap van de bibliotheek gratis. Ouders en kinderen kunnen gratis de hele collectie materialen in de bibliotheek raadplegen. De medewerkers geven met veel plezier tips over voorlezen en boekjes die geschikt zijn voor uw baby.

Ook in veel kinderopvanglocaties zijn inmiddels leeshoekjes ingericht en komen de kinderen volop in aanraking met boekjes en voorlezen.

Voor meer informatie en tips kijkt u op www.boekstart.nl

* Gemeente Zundert tot 16 jaar