Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 28 april gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op Koningsdag (dinsdag 27 april, alle vestigingen behalve Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer).


Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Media Ukkie Dagen

Jeugd 0-6 jaar

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?
Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Webinar Gezond Mediagebruik

We hebben rondom de Media Ukkie Dagen een webinar op de agenda staan, die je gratis online kunt bekijken:

Vooral jonge kinderen besteden momenteel veel meer tijd achter een beeldscherm. Ze zijn meer thuis en veel ouders werken meer vanuit huis. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee? Hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft? Heb je hier als ouder/verzorger ook vragen over en wil je hierover in gesprek met specialisten?  

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

Krijg tips en antwoord op vragen, zoals: Hoe kan ik mijn kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg ik voor de juiste balans met en zonder media?

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. 

Mediasmarties

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken. 

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. De verhalen worden ondersteund door prenten van het boek en klassieke muziek. 

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik. 

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.

Media ontdekpakket aanvragen


Vanuit de Bibliotheek West-Brabant kun je een gratis media ontdekpakket bestellen. Dit pakket bevat:

  • een media ontdekkaart met QR-code die verwijst naar concrete mediatips bij het thema van de Media Ukkie Dagen Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
  • een dobbelsteen met kleuren en
  • een korte uitleg over het gebruik van de media ontdekkaart.

Hiermee kun je samen met je peuter of kleuter verschillende media ontdekken. Van voorlezen tot kijken, luisteren, binnen en buiten spelen en doen, met en zonder scherm. Als je het ontdekpakket hebt aangevraagd is het pakket vanaf 29 maart op te halen bij de afhaalbieb. Let op: er is 1 pakket per gezin te reserveren. OP = OP!