Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 9 februari gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!

Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

De BiebFabriek: Kersteditie 

De BiebFabriek heeft in 2020 een online kersteditie gehouden voor kids tussen 6 en 12 jaar met spannende activiteiten zoals: maak een magische kerstkaart of maak een alternatieve vuurwerkshow. Als je op onderstaande button klikt kun je de filmpjes zien en zelf gaan knutselen!

De BiebFabriek: Zomereditie 

Tijdens de zomervakantie is de BiebFabriek open! Je kunt allerlei leuke dingen komen doen in de Bibliotheek Roosendaal en Bergen op Zoom. Van alle activiteiten hebben we filmpjes gemaakt die je rustig kunt terugkijken. Veel plezier deze zomer!

Producten basisonderwijs

Producten basisonderwijs

De online productencatalogus voor het basisonderwijs met producten voor leesplezier, leesbevordering, informatievaardigheden, mediawijsheid en het leren prorgammeren. 

Leesplezier voor iedereen!

Een kwartier lezen per dag kan wel 1000 nieuwe woorden per jaar opleveren. Als kinderen meer lezen worden ze niet alleen beter in taal maar ook in andere vakken. Met het programma de Bibliotheek op School (dBoS), werken gemeente, school en bibliotheek samen om leesbevordering, leesmotivatie en informatievaardigheden structureel in te zetten.

Scholen die meedoen met dBoS hebben een schoolbibliotheek, een leesplan, een activiteitenplan en bekijken jaarlijks de resultaten in de monitor. Een leescoƶrdinator van de school en de leesmediaconsulent van de bibliotheek werken samen. De leesmediaconsulent ondersteunt de schoolbibliotheek en voert projecten uit op de school, daarnaast helpt de leesmediaconsulent bij het maken van keuzes op basis van de monitor en het leesmediaplan.  

  • Schoolbibliotheek

Projectcollectie
Wil je een projectcollectie aanvragen? Gebruik dan het onderstaande formulier.

Blijf op de hoogte met de onderwijsnieuwsbrief

Wat is er te doen in de bieb?

Activiteiten in de bibliotheek

Bereslim

Producten basisonderwijs

Met Bereslim kun je samen met je kind tot 7 jaar digitale prentenboeken bekijken.
Als bieblid heb je een streepje voor en kun je Bereslim ook thuis gebruiken. Niet-leden kunnen de boeken alleen in de bibliotheek bekijken.