Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 28 april gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op Koningsdag (dinsdag 27 april, alle vestigingen behalve Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer).


Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

De BiebFabriek: Maak je eigen animatiefilm

Tijdens de BiebFabriek maken en leren we samen met jou nieuwe dingen. Deze keer laat Jan van de Biebfabriek je zien hoe jij je eigen animatiefilm kunt maken door middel van Stop-Motion. Verveel jezelf niet langer, kijk het filmpje en ga zelf aan de slag! Stuur jouw filmpje op naar activiteiten@bibliotheekwb.nl

We werken met de gratis Stop-Motion Studio app. Die kun je hier downloaden:

Wil je meer weten over Stop-Motion? Je kunt bij ons het boekje Zelf animatie video's maken met je telefoon of tablet lenen. Ook heb ik hier nog wat leuke links voor je:

Veel succes met het maken van je eigen animatie. We zijn erg benieuwd naar jullie filmpjes!

De BiebFabriek: Zomer- en wintereditie

Tijdens de vakanties is de BiebFabriek open! Je kunt allerlei leuke dingen komen doen in de Bibliotheek Roosendaal en Bergen op Zoom. Van alle activiteiten hebben we filmpjes gemaakt die je rustig kunt terugkijken.  

Leesplezier voor iedereen!

Een kwartier lezen per dag kan wel 1000 nieuwe woorden per jaar opleveren. Als kinderen meer lezen worden ze niet alleen beter in taal maar ook in andere vakken. Met het programma de Bibliotheek op School (dBoS), werken gemeente, school en bibliotheek samen om leesbevordering, leesmotivatie en informatievaardigheden structureel in te zetten.

Scholen die meedoen met dBoS hebben een schoolbibliotheek, een leesplan, een activiteitenplan en bekijken jaarlijks de resultaten in de monitor. Een leescoördinator van de school en de leesmediaconsulent van de bibliotheek werken samen. De leesmediaconsulent ondersteunt de schoolbibliotheek en voert projecten uit op de school, daarnaast helpt de leesmediaconsulent bij het maken van keuzes op basis van de monitor en het leesmediaplan.  

  • Schoolbibliotheek

Projectcollectie
Wil je een projectcollectie aanvragen? Gebruik dan het onderstaande formulier.

Blijf op de hoogte met de onderwijsnieuwsbrief

Wat is er te doen in de bieb?

Activiteiten in de bibliotheek

Bereslim

Producten basisonderwijs

Met Bereslim kun je samen met je kind tot 7 jaar digitale prentenboeken bekijken.
Als bieblid heb je een streepje voor en kun je Bereslim ook thuis gebruiken. Niet-leden kunnen de boeken alleen in de bibliotheek bekijken.