DigiWegwijs

Onderwerpen DigiWegwijs

Rechtswinkel ZuidWest-Nederland

Rechtswinkel Zuidwest-Nederland is een stichting met rechtenstudenten die je weer op weg kan helpen als je problemen hebt met het recht.

Kind en Beeldscherm

Kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ naar hun favoriete filmpje of app snel te vinden. Maar om er wijs mee om te gaan, is begeleiding nodig.

Gamen

Gamen is verslavend...maar ken je ook de positieve effecten? Ze bevorderen de creativiteit, het ruimtelijk inzicht, het strategische denken en zelfs ook de sociale intelligentie.

Smartphone fotografie

Fotograferen met je mobiele telefoon is helemaal hot! Door het kleine formaat dat je overal in je zak mee kunt nemen kun je zonder moeite je mooiste momenten vastleggen. Wat moet je juist wel en niet doen om goed te fotograferen met je smartphone? 

LinkedIn

LinkedIn is een online sociaal netwerk om zakelijke contacten te onderhouden. Je kunt je gratis aanmelden en een profiel aanmaken. Het belangrijkste doel is om van elkaars (zakelijke) netwerk gebruik te maken. Maar hoe kun je LinkedIn nu het beste gebruiken? 

Online Privacy

Op het internet is tegenwoordig nog maar weinig privé. We liken, taggen
en chatten wat af. We staan daarbij niet altijd stil bij het feit dat
alles wat je online zet te achterhalen is.  

De Online Bibliotheek

Wist je dat bijna 30.000 e-books te leen zijn via de Online Bibliotheek? En meer dan 4000 luisterboeken. Maar hoe gebruik je de Online Bibliotheek eigenlijk?  

Eenzaamheid

Eenzaamheid kan iedereen overkomen en is van alle leeftijden. Benieuwd hoe je om kunt gaan met eenzaamheid?  

Veilig online op vakantie

Cybercriminelen houden je online in de gaten. Ook als je op vakantie gaat of bent. Gelukkig kun je daar zelf makkelijk iets aan doen, zodat je cybercriminelen geen kans geeft.