Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 28 april gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op Koningsdag (dinsdag 27 april, alle vestigingen behalve Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer).


Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Kind en beeldscherm

Webinars over gezond mediagebruik

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de bibliotheek met verschillende webinars aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen. Deze kun je gratis online bekijken: Klik hieronder op de knop "aanmelden webinars" voor meer informatie en aanmelden.

Aanmelden webinars

Handige websites

opvoeden.nl

Op de website van de opvoeden.nl vind je een handige overzichtpagina met informatie over media en beeldschermgebruik bij kinderen. 

Mediawijsheid.nl

 

 

 

Veel opvoedvragen van ouders gaan over mediagebruik. De MediaDiamant helpt bij mediaopvoeding. Bekijk de tips voor kinderen van 0 t/m 5 jaar.  

Mediasmarties.nl

 

Overzicht met informatie over de inhoud en geschiktheid van mediaproducten zoals: televisieprogramma's, (bioscoop)films, online games, video games, apps en websites voor kinderen tussen de 1,5 tot en met 11 jaar.

Video's over beeldschermgebruik

Een goede houding bij computergebruik

5 tips voor beeldschermgebruik bij kinderen

Beeldschermgebruik bij kinderen. Hoe houd je het beperkt (GGD)

Fiona over mediagebruik & uitleg over de mediadiamant

Boeken over beeldschermgebruik