DigiSnacks

Spelletjes

Wil je wel eens online een spelletje doen? Seniorweb heeft de leukste en populairste spelletjes op de pc en tablet voor je verzameld. Speel ze alleen of met anderen, gewoon thuis op de pc of tablet.

Videobellen met familie/vrienden

Bellen met spraak en beeld is leuk; u kunt degene met wie u spreekt namelijk ook zien. Het is net alsof jullie bij elkaar in de kamer zitten!

Seniorweb heeft een artikel geschreven over hoe je kunt videobellen en wat je er voor nodig hebt.

Via internet films en series kijken

Kabeltelevisie wordt steeds vaker verruild voor online tv-kijken. Films, series en documentaires kijk je daardoor op ieder gewenst moment. Via de tablet, pc of televisie. 

Hoe je dat makkelijk doet en waar je dat kunt doen, heeft Seniorweb voor je uitgezocht.

Sociale media

Maak contact met vrienden en familie op sociale media, of lees en schrijf mee over hobby’s en interesses. Welk sociale media zijn er allemaal? En hoe ga je er zorgvuldig mee om?

Een handige overzichtspagina van Seniorweb laat je zien welke websites en apps er allemaal zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Online muziek luisteren

Luister met de muziekdienst Spotify gratis naar allerlei muziek. Niet alleen via de pc, maar ook onderweg via mobiel of tablet. De gratis versie van Spotify heeft enkele beperkingen, maar ook veel leuke mogelijkheden.

Maar hoe werkt Spotify precies? Seniorweb zocht het voor je uit en geeft je handige tips.

Virtueel een museum bezoeken

Zin in een middagje kunst kijken, maar kan een museumbezoek even niet? Wandel dan met Google Arts & Culture virtueel door bijvoorbeeld het Rijksmuseum.

Wil je meer weten over Google Arts & Culture en ben je benieuwd welke musea er mee doen? Kijk dan op de uitlegpagina van Seniorweb.