Media Ukkie Dagen

Jeugd 0-6 jaar

Kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is
samen beter? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? Van 25 maart t/m 1 april 2022 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Feestelijke opening Media UkkieLab

Zaterdagochtend 26 maart is het Media UkkieLab in de bibliotheek in Roosendaal feestelijk geopend door wethouder René van Ginderen.

In het Media UkkieLab kunnen ouders/verzorgers met kinderen van 2 tot 6 jaar samen spelen met verschillende soorten media. Welke boekjes, films en spelletjes zijn leuk voor welke leeftijd? Wanneer kies je voor spelen met een beeldscherm, en wanneer juist even zonder? Wanneer laat je je kind alleen ontdekken en waar beleef je samen plezier aan? In het Media UkkieLab kunnen ouders en opvoeders tips en tools ontdekken om samen met hun ukkie veilig én leuk aan de slag te gaan met media. 

Workshop interactief voorlees e-boek maken

Maak samen met ons een persoonlijk en interactief voorlees e-boek. Voorlezen wordt daarmee een nóg groter feest.

Het digitale boek reageert op aanrakingen van de kleine luisteraar.
Er speelt dan bijvoorbeeld een geluid of animatie af. Zo krijgt jouw
(klein)kind, neefje of nichtje een actieve rol tijdens het voorlezen.
Avonturen komen tot leven.   

Landelijk webinar

landelijk webinar

Volg op 28 maart om 20:00 uur de gratis landelijke webinar van Mediaopvoeding expert Denise Bontje voor ouders met praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen.

Media Ukkie Dagen 2022

Media Diamant

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt met het thema ‘Swipe, stap, sprong’ aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

MediaDiamant

MediaDiamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.

Mediasmarties

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Boekstart

Op BoekStart.nl vind je elke maand de nieuwste boekentips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter. Lees daar ook het e-magazine of download de BoekStartapp. ​

Voorleesfilmpjes

Leuk voorleesfilmpje hè? We hebben er nog veel meer. Helemaal gratis voor iedereen met een bibliotheekabonnement. Kijk maar.

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Op Jeugdibliotheek vind je de leukste
voorleesboeken en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Ook als e-book, luisterboek of voorleesfilmpje.

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik. 

Mediatips voor thuis

Mediatips voor thuis

Er zijn zoveel verhalen om te delen, maar waar begin je? Mediatips voor thuis laat je zien hoe verschillende media kunt inzetten. 

Prentenboeken in alle talen

Hier vind je audio-vertalingen van mooie prentenboeken. Deze vertalingen zijn met veel liefde gemaakt door vrijwilligers en worden door hen aan je voorgelezen.