Cybercrime

Webinar Veilig online op vakantie

Op 20 juli 2021 verzorgde Bibliotheek West-Brabant in samenwerking met Politie Zeeland West-Brabant een gratis webinar over veilig online op vakantie gaan. Tijdens deze bijeenkomst heeft gastspreker en politieagent Christiaan van den Berg, van de afdeling cybercrime van Politie Zeeland West-Brabant, het gehad over het thema Online Veilig op Vakantie. Hij gaf uitleg over veilig online surfen en deelde tips hoe je wifinetwerken en social media veilig op vakantie gebruikt.

Webinar terugkijken

Christiaan van den Berg

Handige websites

Cybercrime

Op de website van de politie vind je meerdere onderwerpen rondom cybercrime. Ook geeft de politie tips om veilig te kunnen internetten.

Cybercriminaliteit

Cybercrimeinfo.nl is de bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit. Hier vind je ook het laatste nieuws over actuele aanvallen.

Veilig internetten

 

 


Veilig internetten
is een website waar je tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunt vinden over hoe je veilig moet internetten.

 

Mediawijsheid

Dé startpagina op het gebied van media en mediawijsheid. Het is een betrouwbare wegwijzer in veilig en slim gebruik van (digitale) media.

VPN gids

Alles over de voordelen van VPN (Virtual Private Network), online privacy, veilig internet en internetvrijheid.

 

Leer internetfraude voorkomen

In de gratis basiscursus Klik&Tik leer je beter gebruik te maken van de computer. Eén van de onderdelen in deze cursus is Veilig online, waarbij je 7 regels leert voor veilig internetten en het voorkomen van internetfraude.

Lees meer en schrijf je in voor de gratis cursus

Video over Cybercrime

Podcasts over Cybercrime

Veiligheidscoalitie

Politie podcast

Boeken over Cybercriminaliteit