Als je iemand spreekt die moeite lijkt te hebben met het begrijpen van informatie, schrijven en/of het werken op de computer, dan kun je diegene helpen. Niet alleen door te laten zien dat hij/zij zich niet hoeft te schamen, maar ook door aan te geven dat er mogelijkheden zijn om laaggeletterdheid te verhelpen. Op deze pagina vind je informatie over hoe je iemand kunt helpen en doorverwijzen. Ook vind je Taalkaarten met informatie over alle taalaanbieders per gemeente.
Een Digi-Taalhuis is dé plek waar iedereen terecht kan die aan de slag wil met basis-vaardigheden. Ook welzijnsinstellingen en samenwerkingspartners kunnen terecht bij het Digi-Taalhuis als ze vragen hebben over passend aanbod voor hun cliënten.
Het is een samenwerkingsverband tussen meerdere partijen die verantwoordelijk zijn voor het taalaanbod en de cursussen in de gemeente.
Heb je een cliënt die laaggeletterd lijkt te zijn of digitaal niet mee kan komen? Maak het bespreekbaar. Geef aan dat er allerlei mogelijkheden zijn om daar iets (gratis) aan te doen. Ook op oudere leeftijd zijn er diverse mogelijkheden.
Vraag aan je cliënt of je zijn/haar telefoonnummer door mag geven aan het Digi-Taalhuis. Dan neemt een medewerker van het Digi-Taalhuis in de regio contact op met de cliënt om een afspraak te maken en alle mogelijkheden te bespreken. Laat het initiatief niet bij de cliënt liggen, maar onderneem zelf actie.
Meld je klant aan bij het Digi-Taalhuis door het onderstaande formulier in te vullen.
Je cliënt wordt dan zo snel mogelijk uitgenodigd voor een intake.
Je kunt je klant altijd wijzen op het inloopspreekuur. Dit is een informatiepunt in de bibliotheek waar je meer informatie kunt krijgen over verschillende (digi)taalcursussen in de omgeving. Hiernaast lees je wanneer de inloopspreekuren plaatsvinden. De Bibliotheek West-Brabant is ook telefonisch bereikbaar. Je klant kan contact opnemen door te bellen of een WhatsApp-bericht te sturen naar 06 18 05 22 48.