Bibliotheek in Halsteren gaat samenwonen

Gepubliceerd op: 11 februari 2022 11:35

De bibliotheek in Halsteren trekt per 1 april in bij ontmoetingscentrum de Wittenhorst in Halsteren, gevestigd aan Lindelaantje 1.

Door samen te gaan wonen, kan de bibliotheek de openingstijden aanzienlijk verruimen. Dat maakt het voor de inwoners van Halsteren makkelijker om een bezoek te brengen aan de bibliotheek en gebruik te maken van het diverse aanbod van de collectie, kranten en tijdschriften. Het ontmoetingscentrum krijgt daarmee nog nadrukkelijker de functie van huiskamer. Op alle dagen dat de Wittenhorst open is, kan er dan gebruik worden gemaakt van de bibliotheek.

Pascale van Zuilen, manager bij de Bibliotheek West-Brabant:
“Wat voor de bieb belangrijk is, is de aanwezigheid van samenwerkingspartners als WijZijn Traverse en het consultatiebureau. Daar wordt al mee samengewerkt, maar nu we onder één dak komen, wordt die samenwerking intensiever en vanzelfsprekender. Met een aansprekend aanbod van activiteiten voor de inwoners van Halsteren. Daar zien we echt ook de meerwaarde van bij elkaar in huis zitten. We doen het uiteindelijk niet voor onszelf, maar voor de inwoners.”

Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen om de bibliotheek te verhuizen.
Pascale benadrukt: "We gaan ervoor zorgen dat onze dienstverlening zoveel mogelijk door kan gaan
en dat onze bezoekers zo min mogelijk last hebben van de verhuizing. En natuurlijk zorgen we, als de verhuizing klaar is, voor een mooi openingsfeestje.”

De bibliotheek is t/m 31 maart gevestigd aan de Dorpstraat 69. De openingstijden blijven tot die tijd woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. En op zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur.

Openingstijden bibliotheek in Halsteren