Even zoeken....Collecties en Speelotheek verplaatst in Roosendaal

Gepubliceerd op: 31 mei 2023 12:44

In de bibliotheek in Roosendaal heeft de collectie grootletterboeken een nieuwe plek gekregen. Je vindt deze collectie voortaan op de eerste verdieping, gelijk boven aan de trap rechtdoor. De collectie Spanning en avontuur wordt ook verplaatst. Je vindt deze vanaf volgende week tussen de romantiek en literaire collectie.

Speelotheek | Begane grond
De Speelotheek in de bibliotheek in Roosendaal vind je voortaan op
de begane grond. In de Speelotheek vind je een collectie met allerlei speelgoed, zoals gezelschapsspellen. Als je lid bent van de bibliotheek, kun je deze materialen kosteloos lenen. Op andere vestigingen is educatief speelmateriaal beschikbaar, zoals puzzels. Er is een Speelotheek in de bibliotheken in Roosendaal en Zevenbergen. In Zevenbergen is ook groot speelgoed beschikbaar, zoals een step of skelter.

Grootletterboeken | Eerste verdieping

Grootletterboeken hebben extra grote letters, speciaal voor mensen met een visuele handicap. De naam zegt het al: de gebruikte letters zijn bijna twee zo groot als de letters in gewone boeken. Daarom zijn grootletterboeken behoorlijk dik. Grootletterboeken zijn in de bibliotheek direct te herkennen aan een grote G op de zijkant van het boek. In de meeste vestigingen staan deze boeken in een speciaal daarvoor bestemde kast.