Maatschappelijke meerwaarde Informatiepunten Digitale Overheid

Gepubliceerd op: 2 februari 2022 08:43

Wist je dat er in Nederland inmiddels ruim 430 Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) actief zijn? Waar al meer dan 21.000 vragen zijn gesteld.

Ook bij de Bibliotheek West-Brabant kun je terecht. Er zijn Informatiepunten Digitale Overheid in Bergen op Zoom, OudenboschRijsbergen en Roosendaal. Daar helpen we je graag op weg met al je vragen over DigiD, inburgering, belastingen, toeslagen, je rijbewijs of de Corona Check App. Het Informatiepunt Digitale Overheid helpt burgers op weg en verwijst waar nodig door naar lokale maatschappelijke organisaties. Zo helpen we om minder zelfredzame burgers dicht bij huis te ondersteunen in de digitale dienstverlening van de overheid. De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Een afspraak maken is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Meer informatie

Elke tweede woensdag van de maand kun je van 14.30 tot 16.30 uur in de bibliotheek in Rijsbergen ook terecht bij Vraagwijzer Zundert. Inwoners van gemeente Zundert kunnen hier vragen stellen over zorg, opvoeden, welzijn, inkomen en werk. Ook deze hulp is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

Vraagwijzer Zundert