Aangescherpte Corona-maatregelen

Gepubliceerd op: 14 oktober 2020 17:30

Vanaf 14 oktober gelden landelijke aangescherpte Corona-maatregelen. De vestigingen van Bibliotheek West-Brabant blijven momenteel geopend en ook de geplande activiteiten gaan door mits de Corona-maatregelen gehanteerd kunnen worden.

Mondkapje dragen en persoonsgegevens registreren

We vragen iedereen die de bibliotheek bezoekt een mondkapje te dragen.
Kom je naar de bibliotheek om te studeren, een boek te lezen of een activiteit te bezoeken? Dan vragen we je om je persoonsgegevens te registreren.
Kom je naar de bibliotheek om materialen terug te brengen of mee te nemen? Dan is het niet nodig om je gegevens op te schrijven.

Deurbeleid

Afhankelijk van de grootte van de vestiging is er een maximaal aantal personen toegestaan in onze vestigingen. Dit is per vestiging aangegeven bij de ingang.
Om dit goed na te kunnen leven vragen we iedereen (volwassenen en kinderen) die de bibliotheek bezoekt een toegangsitem bij de ingang of aan de balie mee te nemen.
Het kan gebeuren dat je bij binnenkomst even moet wachten, omdat het maximaal aantal personen op dat moment aanwezig is in de vestiging.

Om eventuele wachttijden te voorkomen is het natuurlijk altijd slim om je materialen van tevoren te reserveren. In dat geval ontvang je een e-mail wanneer je materialen klaarstaan en kun je deze gemakkelijk ophalen in de gekozen afhaalvestiging.

Openingstijden

Vanwege de snelle ontwikkelingen omtrent het Corona-virus kunnen de openingstijden van de vestigingen tijdelijk aangepast worden. In dit geval kun je dit altijd op onze website en Facebookpagina vinden.

Activiteiten

Alle geplande activiteiten die Coronaproof uitgevoerd kunnen worden gaan door. Hierbij houden we onder andere rekening met het maximaal aantal personen dat is toegestaan en het behouden van anderhalve meter afstand tussen de aanwezige personen. Wanneer een bepaalde activiteit niet doorgaat houden we je via onze website en Facebookpagina op de hoogte.

Andere maatregelen

De maatregelen die we voorheen hanteerden in de bibliotheek gelden nog steeds. Met name de volgende maatregelen blijven dus gelden:

• Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  • Houd anderhalve meter afstand.
  • Nies of hoest in je elleboog.
  • Maak gebruik van een toegangsitem.
  • Vertoon je symptonen van verkoudheid? Blijf dan thuis.

Heb je vragen over maatregelen in jouw vestiging? Dan kun je deze altijd stellen aan de medewerkers in de bibliotheek. Samen hopen we zo de komende tijd op een verantwoorde manier open te blijven. Tot ziens!

Hieronder een overzicht van alle Corona-maatregelen in de bibliotheek.