Corona maatregelen

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 17:30

We zetten de Corona maatregelen die bij ons gelden op een rij!

Mondkapje dragen en persoonsgegevens registreren

We vragen iedereen die de bibliotheek bezoekt een mondkapje te dragen. Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht.
Kom je naar de bibliotheek om te studeren, een boek te lezen of een activiteit te bezoeken? Dan vragen we je om je persoonsgegevens te registreren.
Kom je naar de bibliotheek om materialen terug te brengen of mee te nemen? Dan is het niet nodig om je gegevens op te schrijven.

Deurbeleid

Afhankelijk van de grootte van de vestiging is er een maximaal aantal personen toegestaan in onze vestigingen. Dit is per vestiging aangegeven bij de ingang.
Om dit goed na te kunnen leven vragen we iedereen (volwassenen en kinderen) die de bibliotheek bezoekt een toegangsitem bij de ingang of aan de balie mee te nemen.
Het kan gebeuren dat je bij binnenkomst even moet wachten, omdat het maximaal aantal personen op dat moment aanwezig is in de vestiging.

Om eventuele wachttijden te voorkomen is het natuurlijk altijd slim om je materialen van tevoren te reserveren. In dat geval ontvang je een e-mail wanneer je materialen klaarstaan en kun je deze gemakkelijk ophalen in de gekozen afhaalvestiging.

Openingstijden

Vanwege de snelle ontwikkelingen omtrent het Corona-virus kunnen de openingstijden van de vestigingen tijdelijk aangepast worden. In dit geval kun je dit altijd op onze website en Facebookpagina vinden.

Werkplek reserveren

Wil je in Bibliotheek Roosendaal werken/studeren? Reserveer dan vooraf een plek. In de andere bibliotheken kun je zo binnenlopen en vragen of er plek is.

Hoe werkt het reserveren in Bibliotheek Roosendaal?

• Reserveer een werkplek via Deskbookers.
  • Werkplekken zijn beschikbaar per dagdeel, namelijk van 10:00 - 13:00 uur en van 14:00 - 17:00 uur.
  • Neem de bevestiging van je reservering mee.
  • Op vertoon van deze reservering ontvang je een polsbandje met daarop het dagdeel dat door jou gereserveerd is.
  • Draag het polsbandje zichtbaar voor de medewerkers van de bibliotheek.
  • Het boeken van 2 dagdelen op 1 dag is NIET mogelijk om iedere gebruiker de kans te geven op een werkplek.

Activiteiten

Alle geplande activiteiten die Coronaproof uitgevoerd kunnen worden gaan door. Hierbij houden we onder andere rekening met het maximaal aantal personen dat is toegestaan en het behouden van anderhalve meter afstand tussen de aanwezige personen. Wanneer een bepaalde activiteit niet doorgaat houden we je via onze website en Facebookpagina op de hoogte.

Andere maatregelen

De maatregelen die we voorheen hanteerden in de bibliotheek gelden nog steeds. Met name de volgende maatregelen blijven dus gelden:

• Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  • Houd anderhalve meter afstand.
  • Nies of hoest in je elleboog.
  • Maak gebruik van een toegangsitem.
  • Vertoon je symptonen van verkoudheid? Blijf dan thuis.

Heb je vragen over maatregelen in jouw vestiging? Dan kun je deze altijd stellen aan de medewerkers in de bibliotheek. Samen hopen we zo de komende tijd op een verantwoorde manier open te blijven. Tot ziens!

Hieronder een overzicht van alle Corona-maatregelen in de bibliotheek.