Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 13:30

Hieronder lees je de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Bibliotheek West-Brabant

Inleveren en telaatgeld

Kan ik een boete krijgen nu ik mijn boeken te laat inlever?
Nee. De leentermijn is opgeschoven naar 4 januari 2021.
Bibliotheek West-Brabant is sinds 1 januari 2020 boetevrij, dus er wordt sowieso geen telaatgeld berekend voor eventueel te laat ingeleverde materialen.

In ‘Mijn Menu’ zie ik dat mijn uitleentermijn niet is opgeschoven; wat betekent dat?
Bibliotheek West-Brabant heeft de leentermijn van boeken en andere materialen voor alle leden opgeschoven naar 4 januari 2021. Zie je dit nog niet staan in jouw menu? Dan was het niet mogelijk om de leentermijn aan te passen. Dit doen we op een later tijdstip handmatig.

Inloggen en wachtwoorden

Als lid van het voormalige VANnU moet voor de online mogelijkheden ( ‘Inloggen’ op deze site en de online bibliotheek) een nieuw wachtwoord worden aangemaakt. Hiervoor geldt dat je wachtwoord moet bestaan uit minstens 6 en maximaal 25 posities, met 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer.

Hoe maak ik een nieuw wachtwoord aan op de site?
- Klik op Inloggen;
- Vul je pasnummer in;
- Klik rechtsboven in het scherm op Wachtwoord vergeten;
- Klik op OK
- Ga naar je mailbox, klik op de link en verander je wachtwoord.
Het duurt ongeveer 15 minuten voordat je het nieuwe wachtwoord kunt gebruiken via www.onlinebibliotheek.nl.

Wat kun je via ‘Inloggen’?
Via ‘Inloggen’ kun je gewoon weer alles doen wat je voorheen ook kon. Door in te loggen kun je de catalogus bekijken en meteen online materialen reserveren. Ook kun je materialen verlengen. De inloggegevens die je gebruikt om in te loggen bij Bibliotheek West-Brabant kun je ook gebruiken om e-books mee te downloaden of luisterboeken te beluisteren via de online bibliotheek.

De Bibliotheek Wise app doet het niet meer?
Dat klopt, deze app bestaat niet meer. Je kunt voortaan de Iguana bibliotheek app gebruiken. Ook kan je via internetbrowser op je telefoon inloggen op onze website.

Vragen?

Staat jouw vraag hier niet bij? Mail dan naar info@bibliotheekwb.nl of bel van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 - 14:00 uur naar 0165 - 55 20 80.