Bibliotheek West-Brabant gefaseerd open vanaf 11 mei

Gepubliceerd op: 8 april 2020 16:15

Bibliotheek West-Brabant heropent vanaf 11 mei gefaseerd de deuren voor het halen en brengen van boeken. Als eerste zal Bibliotheek Roosendaal op 11 mei tussen 12.00 en 15.00 uur geopend worden. De kernvestigingen in Bergen op Zoom, Halsteren, Hoogerheide, Oudenbosch, Rijsbergen, Rucphen, Steenbergen en Zevenbergen volgen zo snel mogelijk. Alle servicepunten en haal- & brengpunten blijven gesloten.

Alleen boeken halen en brengen

Bij het heropenen van de vestigingen worden de regels van het RIVM en de Vereniging Openbare Bibliotheken in acht genomen. Dit houdt in dat alleen leden – op vertoon van een geldige bibliotheekpas – de bibliotheek kunnen bezoeken. Het is niet mogelijk om aan de leestafel plaats te nemen of een kop koffie te drinken. In de bibliotheek kunnen alleen boeken teruggebracht en gehaald worden. Ook wordt per vestiging een maximaal aantal leden tegelijk toegelaten.

Richtlijnen vanuit het RIVM en de Vereniging Openbare Bibliotheken

We hanteren vanaf maandag de volgende richtlijnen:

• Houd anderhalve meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek;
  • Kom alleen naar de Bibliotheek of met een andere persoon uit je huishouden;
  • Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid;
  • Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt;
  • Leen doelgericht boeken;
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen;
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden celcius);
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 graden celsius) en/of benauwdheidsklachten;
  • Schud geen handen;
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op;
  • Gebruik een toegangsitem. Zijn de toegangsitems op dan vragen we je te wachten tot er weer één beschikbaar is.

Aangepaste openingstijden

Om alles soepel en vooral veilig te laten verlopen, hanteert Bibliotheek West-Brabant aangepaste openingstijden. Dit houdt in dat Bibliotheek Roosendaal maandag tussen 12.00 een 15.00 uur geopend is. De rest van de week, dinsdag tot en met vrijdag, is Bibliotheek Roosendaal tussen 10.00 en 15.00 uur geopend. Via onze website en Facebook houden we jullie op de hoogte van de heropening van andere vestigingen.