Geheugenhuis Oudenbosch

Gepubliceerd op: 4 oktober 2022 10:40

Er is ontzettend veel informatie over dementie te vinden, maar binnen iedere gemeente is het ondersteuningsaanbod rondom dementie en het individueel geheugen anders ingericht. Dit kan verwarrend zijn wanneer je informatie wilt inwinnen. Bij de Bibliotheek West-Brabant is er daarom één plaats ingericht waar alle informatie en organisaties samenkomen: het Geheugenhuis Oudenbosch.

Geheugenhuis Spreekuur

Het Geheugenhuis Oudenbosch organiseert geheugenhuis spreekuren: er is dan een vrijwilliger met veel ervaring aanwezig waar je je verhaal kwijt kunt, die je de weg wijst en die meedenkt om mogelijke ondersteuning of oplossingen te bedenken. Dit spreekuur organiseren we om de vier weken. Je kunt gewoon langskomen, zonder afspraak. Het Geheugenhuis is voor alle inwoners die betrokken zijn bij of interesse hebben in het individueel geheugen. Je vindt er een uitgebreide collectie boeken, herinneringsfilms en geheugenkoffers. De koffers kunnen helpen met het voeren van gesprekken en het trainen van je geheugen.

In het Geheugenhuis Oudenbosch hebben we ook een belevenistafel waarmee mensen worden uitgedaagd om interactief met elkaar in gesprek te gaan. Het is een groot touchscreen met herinneringsspellen voor volwassenen, jeugd, zorgvragers en hun mantelzorgers. Ook het Alzheimercafé komt naar het geheugenhuis van de bibliotheek. Het Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen. Het is een plek om lotgenoten te ontmoeten.

• Maandag 24 oktober 2022 van 15:00 - 16:30 uur;
  • Maandag 21 november 2022 van 15:00 - 16:30 uur;
  • Maandag 19 december 2022 van 15:00 - 16:30 uur.