Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 28 april gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op Koningsdag (dinsdag 27 april, alle vestigingen behalve Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer).


Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Kind & media, hoe hou je het leuk?

Gepubliceerd op: 8 april 2021 11:23

Moeder en kind liggend op de grond met tablet

Kinderen zijn er dol op: gamen of filmpjes kijken op de tablet. De bekende vraag klinkt al snel weer in je oren: “Mag ik op de...?”. Een vraag die iedere ouder/ verzorger herkend en frustratie op kan leveren. En tegelijkertijd is de tablet soms een welkome oppas. Maar hoe hou je het leuk? Tijdens de gratis Webinar Gezond mediagebruik krijg je tips en trucs en is er ruimte voor al je vragen.

Rustig kind achter de tablet

Je wilt graag dat ze ook wat anders doen, maar de afgelopen periode is ook gebleken dat je kind achter de tablet een welkome uitkomst kan zijn. Uit onderzoek blijkt dat ouders/verzorgers de afgelopen periode wat milder zijn gaan denken over mediagebruik van onze kinderen en dat we wat meer toestaan. Gek is dat natuurlijk niet… Als je acht uur per dag aan het thuiswerken bent, is een stil kind achter een tablet toch echt soms wel iets fijner dat een gillend en spelend kind op de achtergrond.

Gratis Webinar Gezond Mediagebruik

Dit wil niet zeggen dat er geen strijd meer is of dat het soms voor ouders niet helemaal goed voelt. Bij elk opvoedvraagstuk staat de zoektocht naar balans centraal. Van voeding tot slapen en dat geldt ook voor het gebruik van media. Wist je bijvoorbeeld dat de ogen van kinderen achteruitgaan door heel veel mediagebruik? Maar wees gerust! Er zijn genoeg dingen waar je rekening mee kunt houden. Wouter van Gastel, contactlensspecialist bij Optiek van Wely, kan hier alles over vertellen wat helpt om dit te remmen. Ben je op zoek naar variatie en tips? Meld je aan voor het webinar. Het is vooral gericht op jonge kinderen (0 t/m 6 jaar).

Bron: Onderzoek Iene Miene Media, mediagebruik door kinderen 0 t/m 6 jaar