Online boeken voor iedereen

Gepubliceerd op: 17 maart 2020 15:30

Tot en met 6 april zijn helaas al onze vestigingen gesloten. Online hebben we echter nog wel een breed aanbod van boeken! Als lid van de Bibliotheek kun je altijd online boeken lezen en beluisteren. Gezien de bijzondere situatie de komende weken vanwege COVID-19 hebben we ook wat leuks voor iedereen die geen lid van de Bibliotheek is! ​Er zijn namelijk extra veel nieuwe luisterboeken toegevoegd, die ook voor niet-leden toegankelijk zijn.

De Koninklijke Bibliotheek heeft een overzicht voor je gemaakt van handige websites waar je de komende weken online boeken kunt lezen en luisteren. Voor alle kinderen die ​de komende weken graag lekker veel willen lezen, hebben zij dit ook gedaan!

Voor alle leeftijden

• Leden kunnen digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.
  • Luisterboeken (voor alle leeftijden) zijn beschikbaar in de LuisterBieb-app, waar tijdelijk een extra reeks mooie gratis luisterboeken aan zijn toegevoegd. Iedereen, lid of geen lid, kan hier gebruik van maken.
  • De diensten Delpher en DBNL van de Koninklijke Bibliotheek waar ook veel (kinder)boeken te vinden zijn, blijven ook beschikbaar.

Voor kinderen

• Op jeugdbibliotheek.nl staan nog meer leuke tips voor kinderen: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.
  • Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via yoleo.nl.
  • Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via deze link op jeugdbibliotheek.nl.
  • Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten, ook via de jeugdbibliotheek.

De komende dagen breidt de Koninklijke Bibliotheek de digitale content verder uit. Houd hiervoor hun website en social media-kanalen in de gaten.