Doe mee, want werk zoeken doe je niet alleen

Gepubliceerd op: 8 juli 2021 16:00

Zet jezelf in the picture tijdens het solliciteren. Ontwikkel je vaardigheden tijdens onze Walk&Talk sessie op maandag 19 juli én met de gratis cursus 'Presenteer jezelf' die dit najaar start.

Maandelijks organiseert de Bibliotheek West-Brabant Walk&Talk, dé koffiepauze voor werkzoekenden. Op maandag 19 juli 2021 om 10:00 vindt een online Walk&Talk plaats. Het thema van deze zomereditie is: Zet jezelf in the picture tijdens je sollicitatie!

Je gaat samen op onderzoek uit waar je goed in bent en hoe je dit op een positieve manier kunt inzetten bij het vinden van een (nieuwe) baan. Aanmelden kan hieronder. Je ontvangt een link en laatste praktische informatie voor aanvang van de bijeenkomst.

Inhoud Walk&Talk

Gastspreker Jacqueline Braat behandelt de volgende vragen:

• Wat is voor jou belangrijk aan een nieuwe baan?
  • Wat kan jij een werkgever bieden?
  • Waar zit jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf?
  • Wat wil jij graag dat een werkgever jou biedt?
  • Wat heb jij nodig als je ergens start met werken?
  • Wat is Walk&Talk Online?

Er is ontzettend veel te leren over het zoeken naar werk. Nieuwe spelregels voor je cv en het gebruik van sociale media. Dat kún je natuurlijk in je eentje ontdekken, maar samen gaat het toch een stuk sneller. Tijdens Walk&Talk sessies ontmoet je andere werkzoekenden en leer je van elkaars ervaring. De sessies worden georganiseerd door bibliotheken. Vaak wordt er een gastspreker uitgenodigd die iets vertelt over zijn of haar vakkennis. Iedereen die op zoek is naar (ander) werk is welkom. Deelname is kosteloos en vrijblijvend. Vanaf september zijn de sessies weer live op locatie.

Gratis cursus presenteer jezelf

De gratis cursus 'Presenteer jezelf’ sluit aan op het Walk&Talk thema van deze maand. We bieden deze vierdelige cursus 'Presenteer jezelf’ in het najaar aan op verschillende locaties. In vier sessies leer je wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je jezelf en jouw kwaliteiten kunt presenteren in een video zodat je beter opvalt tijdens een sollicitatie.

De gratis cursus is bedoeld voor mensen die zich willen onderscheiden tijdens het solliciteren. Meer informatie is op te vragen via cursus@bibliotheekwb.nl of via 06-23225190, benoem dan de locatie waar je de cursus wilt volgen.

Locaties en data:

Bibliotheek Bergen op Zoom: Donderdag 2, 9, 16 en 23 september 9.00 – 11.30 uur

Bibliotheek Hoogerheide: Maandag 27 september, 4, 11 en 18 oktober van 9.00 -11.30 uur

Bibliotheek Zundert: Vrijdag 5, 12,19 en 26 november van 9.00 – 11.30 uur

Bibliotheek Roosendaal: Donderdag 2, 9 16 en 23 december van 9.00 – 11.30 uur