We zijn zelf het medicijn

Gepubliceerd op: 23 juli 2021 16:00

Vanaf april tot en met november 2021 is de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ op veel plekken zichtbaar in gemeentes in West-Brabant. Met deze campagne wordt er aandacht gevraagd voor de preventie van dementie. De Bibliotheek West-Brabant ondersteunt de campagne en is daarmee vriend van de campagne.

Bibliotheek West-Brabant vraagt aandacht voor gezonde hersenen

Dementie is een nare aandoening waar helaas nog geen medicijn voor is. Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren toe. Met kleine aanpassingen in je dagelijks leven kan je zelf de kans op dementie op latere leeftijd verkleinen. Hoe eerder je daarmee begint, hoe beter het is.

Blijf nieuwsgierig, ga bewegen en eet gezond

Het medicijn om dementie te voorkomen is een gezonde leefstijl. Wat dat precies is?

· eet gezond: veel groenten, fruit en olijfolie.

· beweeg regelmatig: ga wandelen, fietsen, blijf bezig.

· blijf nieuwsgierig: heb een doel zoals een hobby, iets leren, een eigen tuintje.

Zo voorkom je niet alleen dementie maar ook hart– en vaatziekten, suikerziekte (diabetes 2), depressie, overgewicht en eenzaamheid.

Gedurende de campagne periode dragen wij de campagne uit door banners, posters en video's te plaatsen. Hiermee vragen we aandacht voor een betere hersengezondheid.