Gastheer/gastvrouw Oudenbosch

Een blije man zit aan een bureau en legt een bezoeker iets uit. De bezoeker houdt een boek vast.

Maak jij bezoekers wegwijs en enthousiast binnen alle mogelijkheden die de bibliotheek te bieden heeft? Word vrijwilliger in de bibliotheek!

In de Bibliotheek West-Brabant is iedereen welkom, ook als je geen lid bent. Voor een ontmoeting, voor een krantje aan de leestafel, voor een vraag over de digitale overheid, om te leren en jezelf verder te ontwikkelen of gewoon voor een boek. Ons assortiment is voor jong en oud en voor alle inwoners.

De bibliotheek is voor veel mensen een huiskamer van de gemeente. De plek waar je verhalen ontdekt, iemand ontmoet of studeert. Vind jij het leuk om daar je bijdrage aan te leveren? Houd jij van aanpakken en maak je makkelijk contact met onze bezoekers? Weet jij als geen ander onze zelfservice mogelijkheden onder de aandacht te brengen? En word je blij van een aantrekkelijk gepresenteerde collectie? Word dan gastheer/gastvrouw bij de bibliotheek.

Voor ons team gastheren/gastvrouwen in de bibliotheek in Oudenbosch zijn wij op zoek naar vrijwilligers. 

Wat ga je doen?

Je maakt onze bezoekers wegwijs binnen de mogelijkheden van onze website en de online bibliotheek, helpt ze bij het uitlenen en innemen van materialen via onze Zelfservice en bij het gebruikmaken van onze kopieer- en printfaciliteiten. Als gastvrouw/gastheer zorg je met je collega's voor het ontvangen van bezoekers, voor het helpen of doorverwijzen bij vragen en voor de uitnodigende uitstraling van de vestiging. Je zoekt gereserveerde materialen bij elkaar en ruimt ingeleverde boeken weer op. We vragen je regelmatig een handje te helpen bij onze activiteiten. Denk daarbij aan het ontvangen van groepen of het klaarzetten van ruimtes.

Waar en wanneer?

Locatie | Bibliotheek in Oudenbosch, Basiliek Pelgrim I, Pastoor Hellemonsstraat 2a
Wanneer |
Elke maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.30 uur en elke zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur

Duur |
We gaan de samenwerking in eerste instantie aan voor 2 maanden. Zo kunnen jij en wij ervaren of dit inderdaad is waar jij naar op zoek bent. Na nog eens 10 maanden bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn voor verlenging of doorgroei.

Heb je wel belangstelling maar ben je niet beschikbaar op de genoemde tijden/dagen? Gaat jouw voorkeur uit naar een andere locatie? Maak dit dan zeker ook kenbaar! 

Wie zoeken we?

 • Je bent servicegericht, gastvrij en enthousiast;
 • Je hebt een open houding, bent geduldig en kunt met iedereen makkelijk communiceren;
 • Je kunt simpele handelingen uitvoeren op de computer, zoals zoeken naar boeken en printen;
 • Je kunt zelfstandig werken maar ook in teamverband;
 • Je staat open voor adviezen en wilt enkele malen per jaar een overleg bijwonen;
 • Je bent betrouwbaar. Wij én de bezoekers kunnen op je rekenen;
 • Je bent bereid om zo nu en dan in te vallen voor collega-vrijwilligers;
 • Bij aanstelling in deze functie zal door de Bibliotheek West-Brabant een VOG worden opgevraagd bij de overheid.  

Wat bieden we?

 • Een goede begeleiding door vaste collega’s; 
 • Een gratis bibliotheekpas; 
 • Deelname aan (gratis) workshops en trainingen, zodat jij je zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen.

Ben je geïnteresseerd?

Meld jezelf dan aan door een bericht te sturen aan de Coördinator Vrijwilligers vrijwilligers@bibliotheekwb.nl, o.v.v. gastvrouw/gastheer Oudenbosch

Wij streven er naar alle doelgroepen te bereiken en een inclusieve organisatie te zijn. Wat jouw verhaal ook is, jij kunt jezelf zijn bij de Bibliotheek West-Brabant! Kandidaten die qua netwerk, ideeën en/of achtergrond een verrijkende aanvulling zijn, worden dan ook van harte uitgenodigd te reageren.