Publiekscampagne De plek waar ik...

Opleidingen en carrière

"In mijn bibliotheek vond ik inspiratie en het vertrouwen om voor mezelf te beginnen! Een boeiende cursus, de juiste boeken en een lezing van een professional hielpen mij bij de lancering van mijn nieuwe carrière."

De bibliotheek heeft een ruim aanbod
van interessante cursussen en trainingen. Bekijk ook eens de online cursussen.
Voor jong én oud. En voor alle bibliotheekleden helemaal gratis!
De bibliotheek biedt volop kansen om jezelf een leven lang te kunnen blijven ontwikkelen.

Hulp bij het zoeken naar werk

Inspiratie voor werkstukken

"In de tweede wereldoorlog was mijn opa net zo oud als ik nu ben. We praten best veel over hoe het was om toen kind te zijn. Hoe zag zijn wereld er eigenlijk uit? Door onze gesprekken wil ik er nog meer over weten. Ik zoek online maar ook in de bieb. Daar vind ik van alles over de oorlog."

Elke bibliotheek biedt een fysieke én online collectie. Er is van alles te vinden: van prentenboeken tot lezen voor de lijst. Maar ook keuze uit prachtige e-books en luisterboeken. Het lidmaatschap voor jeugd en jongeren is helemaal gratis!

Leuke thema's voor je werkstuk

Aan de slag met taal

Rapper en psycholoog Kenny Anders maakte samen met een aantal cursisten van de Taaloefengroep de videoclip Vertrouwensband. Om zo op een eigentijdse manier aandacht te vragen voor laaggeletterdheid: ‘Het is net een dagboek dat rijmt’.

Als je moeite hebt met lezen, schrijven en/of het werken met de computer, dan kun je in de bibliotheek terecht voor taaloefengroepen, computerlessen en verschillende cursussen. Helemaal gratis voor iedereen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Aanbod cursussen en oefengroepen

De BiebFabriek en meer

"Bij de BiebFabriek kan ik altijd mijn creativiteit kwijt. In de voorjaarsvakantie ga ik van materialen die al een keer gebruikt zijn mijn eigen huis van de toekomst bouwen. Zo maak van afval mijn eigen kunstwerk dat ook nog tentoongesteld wordt. Hoe cool is dat!"

De bieb organiseert leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Aan de slag tijdens creatieve workshops, lekker luisteren naar verhalen of meedoen met de BiebFabriek. Er zijn volop activiteiten waardoor kinderen zich naast lezen en schrijven kunnen ontwikkelen. Lid worden van de bibliotheek is eenvoudig en voor kinderen gratis!

Bekijk het aanbod voor de jeugd

Hulp bij Digitale Overheid

"Ik had echt geen idee hoe ik de coronacheck-app moest installeren op mijn telefoon. Gelukkig hielp het IDO in de bieb me op weg. In alle rust werd ik geholpen. Bleek dat ze me ook helder advies bij het indienen van de belastingaangifte konden geven!"

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft?  Kom langs in de bibliotheek. Er is altijd iemand aanwezig die je vragen kan beantwoorden. Of een afspraak voor je maakt met een organisatie die je verder helpt. De hulp bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is gratis.

Informatiepunt Digitale Overheid

Elkaar ontmoeten

"In de bieb ontmoet ik mensen die me altijd weer verrassen met hun kijk op de wereld. We praten er wat af. Ik kom er graag. Het voelt bijna als mijn tweede huiskamer."

De bibliotheek is veel meer dan alleen boeken en informatie. Het is een plek om je thuis te voelen, een krantje te lezen, of even bij te kletsen bij een kopje koffie. Leren, werken, ontspannen en ontmoeten. Voel je welkom bij de bibliotheek!

Bekijk ons brede aanbod

Ook lid worden?

Een abonnement bij de Bibliotheek West-Brabant geeft je toegang tot een schat aan boeken, e-books, luisterboeken, dvd’s en tijdschriften. Voor een aantrekkelijke prijs en gratis voor kinderen tot 18 jaar.

Bekijk alle abonnementen