Het verhaal van...

De Bibliotheek West-Brabant: voor iedereen een ander verhaal.

De Bibliotheek West-Brabant is meer dan een fysieke plaats waar je boeken kunt lenen. Het is vooral ook een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Iedereen met zijn of haar eigen verhaal. Bezoekers zijn benieuwd naar elkaars verhalen: waarom kom jij naar de bibliotheek? Deze verhalen zijn het waard om met elkaar te delen. Zo laten we zien dat de bibliotheek een ontmoetingsplek is die voor iedereen wat te bieden heeft; boeken, e-books, tijdschriften, cursussen, trainingen, workshops en nog veel meer. De foto’s laten zien dat mensen in de bibliotheek ook geïnteresseerd zijn in elkaars verhalen en zij graag met elkaar in verbinding staan.

De verhalen van....

Albert en Faas

Albert en Faas uit Halsteren behoren tot de vaste bezoekers van de CoderDojo in Bergen op Zoom. Waar ze bijvoorbeeld leren hoe je robotjes moet programmeren.  

Gonnie, Annie en Ria

Mantelzorgers Gonnie, Annie en Ria uit Roosendaal ontmoetten elkaar voor het eerst bij de workshop levensboek schrijven. De klik die daar ontstond, wordt voor hen straks ook tik

Malú

Malú komt uit Mexico en woont nu in Oud-Gastel. Ze merkt dat iedere week een paar uurtjes Nederlands oefenen bij de Taaloefengroep haar veel oplevert.
 

Karin

Het verhaal van Ank

Het MediaLab helpt Karin uit Roosendaal om op een laagdrempelige manier op de hoogte te blijven van nieuwe mogelijkheden en technologieën, zoals de 3D-printen.

Linda, Stephan, Keet en Lou

Linda en Stephan uit Bergen op Zoom werden door het BoekStartkoffertje dat ze bij de bibliotheek kregen nog enthousiaster om hun kinderen Keet en Lou voor te lezen.

Rachel, Adam, Dante en Eli

Rachel uit Steenbergen bezoekt, samen met haar zoontjes Adam, Dante en Eli iedere maand de Peuter Parade. Ze vindt het fijn om daar andere mensen te ontmoeten en ervaringen te delen.

Ank

Sinds Ank uit Klundert naar de Taaloefengroep is gegaan, kan ze veel beter lezen. En ze begrijpt nu ook wat er staat.

Rein en Ria

Ria uit Roosendaal is mantelzorger voor haar man Rein die lijdt aan dementie. Zij bezochten het Geheugenhuis in Roosendaal.

Rapper Kenny Anders

Rapper Kenny Anders rapt om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Hij liet zich inspireren door laaggeletterden die meedoen met een Taaloefengroep.

Bij de Bibliotheek West-Brabant kun je terecht voor het lenen van boeken, e-books en tijdschriften. De bieb is óók een plek waar je antwoorden kunt vinden en je jezelf verder kunt ontwikkelen. We bieden voor jong en oud(er) cursussen, trainingen en activiteiten aan. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en zich een leven lang kan blijven ontwikkelen. We maken dit mogelijk door het stimuleren van lezen en digitale geletterdheid. En het toegankelijk maken van informatie en ontmoetingen.
Ons aanbod is gratis en voor iedereen toegankelijk.