Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 28 april gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op Koningsdag (dinsdag 27 april, alle vestigingen behalve Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer).


Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Basistraining taalvrijwilliger

In samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven en Curio bieden wij taalvrijwilligers de mogelijkheid hun kennis te verdiepen.

Heb je interesse? Meld je dan nu aan voor de basistraining voor taalvrijwilligers. Wij bieden deze training volledig gratis aan. 

Geef je nu snel op voor de gratis training, er zijn maar 10 plaatsen beschikbaar!

Inhoud training
De training bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Achtergronden, leerstijlen en niveaus: vrijwilligers maken kennis met verschillende leerstijlen zodat zij hun begeleiding straks goed kunnen laten aansluiten op de wensen van de deelnemer. Ook raakt de vrijwilliger wegwijs in de verschillende taalniveaus.
  2. Spreken, luisteren en gesprekken voeren: vrijwilligers leren hoe zij volwassenen die Nederlands als tweede taal spreken, kunnen begeleiden bij het beter leren spreken, luisteren en gesprekken voeren.
  3. Begeleiden bij lezen: vrijwilligers leren hoe zij laaggeletterde volwassenen kunnen begeleiden bij het leren lezen.
  4. Begeleiden bij schrijven: vrijwilligers leren hoe laaggeletterden schrijven ervaren en hoe zij hun deelnemers kunnen helpen met het verbeteren van hun schrijfvaardigheid.

Materialen
Je krijgt een map met hierin bovengenoemde 4 modules. Ook ontvang je een serie instructiekaarten, speciaal ontwikkeld om taalvrijwilligers te ondersteunen bij het begeleiden van deelnemers die hun taalvaardigheid willen verhogen. De map met het materiaal wordt gratis beschikbaar gesteld. 

Duur
De training beslaat 4 dagdelen (3 uur per keer). Je dient bij alle dagdelen aanwezig te zijn, omdat de vaardigheden met elkaar samenhangen. Daarnaast leren deelnemers tijdens de training van elkaars ervaringen. Als je 4 dagdelen gevolgd hebt, ontvang je een certificaat.

Locatie
De training vindt plaats bij Curio, Hoogstraat 126 in Roosendaal. De training wordt ter beschikking gesteld door St. Lezen & Schrijven en gegeven door docenten van Curio als onderdeel van het programma Taal voor het Leven West Brabant.  

Data 2021

  • Training 3: woensdag 26 mei, 9, 16 en 23 juni 2021, 13:30 - 16:30 uur