Basistraining taalvrijwilliger

In samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven en het Kellebeek College bieden wij taalvrijwilligers de mogelijkheid hun kennis te verdiepen.

Heb je interesse? Meld je dan nu aan voor de basistraining voor taalvrijwilligers. Wij bieden deze training volledig gratis aan. Je krijgt een map met daarin de modules, een serie instructiekaarten én aan het einde krijg je een certificaat als bewijs van deelname.

Wanneer je jezelf hebt aangemeld, word je op de hoogte gehouden van nieuwe data en locaties.

Geef je nu snel op voor de gratis training, er zijn maar 10 plaatsen beschikbaar!

Deze training bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Achtergronden, leerstijlen en niveaus: vrijwilligers maken kennis met verschillende leerstijlen zodat zij hun begeleiding straks goed kunnen laten aansluiten op de wensen van de deelnemer. Ook raakt de vrijwilliger wegwijs in de verschillende taalniveaus.
  2. Spreken, luisteren en gesprekken voeren: vrijwilligers leren hoe zij volwassenen die Nederlands als tweede taal spreken, kunnen begeleiden bij het beter leren spreken, luisteren en gesprekken voeren.
  3. Begeleiden bij lezen: vrijwilligers leren hoe zij laaggeletterde volwassenen kunnen begeleiden bij het leren lezen.
  4. Begeleiden bij schrijven: vrijwilligers leren hoe laaggeletterden schrijven ervaren en hoe zij hun deelnemers kunnen helpen met het verbeteren van hun schrijfvaardigheid.

Materialen
Je krijgt een map met hierin bovengenoemde 4 modules. Ook ontvang je een serie instructiekaarten, speciaal ontwikkeld om taalvrijwilligers te ondersteunen bij het begeleiden van deelnemers die hun taalvaardigheid willen verhogen. De map met het materiaal wordt gratis beschikbaar gesteld. 

Duur
De training beslaat 4 dagdelen (3 uur per keer). Je dient bij alle dagdelen aanwezig te zijn omdat de vaardigheden met elkaar samenhangen. Daarnaast leren deelnemers tijdens de training van elkaars ervaringen. Als je 4 dagdelen gevolgd hebt, ontvang je een certificaat.

Locatie
De training vindt plaats op het Kellebeek College, Hoogstraat 126 in Roosendaal. De training wordt ter beschikking gesteld door St. Lezen & Schrijven en gegeven door docenten van het Kellebeek college als onderdeel van het programma Taal voor het Leven West Brabant.  

Data 2020-2021
Zodra de data voor nieuwe trainingen bekend zijn, zal dit hier gepubliceerd worden. Heb je jezelf al aangemeld? Dan krijg je bericht wanneer de trainingen zullen plaatsvinden.