Digisterker vrijwilliger

Maak jij het verschil? Word vrijwilliger in de bibliotheek.

In het werkgebied van de Bibliotheek West-Brabant bestaat de nodige aandacht voor het ondersteunen van mensen die op taal- en computergebied hulp kunnen gebruiken. Wij zien het als onze taak om hierbij een ondersteunende rol te spelen door het inzetten expertise en faciliteiten. Daarom bieden wij diverse trainingen aan, waaronder Digisterker: een training gericht op het werken met de elektronische overheid. Voor het begeleiden van Digisterker zijn we op zoek naar een aantal vrijwilligers.

Belangrijke onderdelen in deze cursus zijn het leren gebruiken van DigiD, het zoeken en vinden op (overheids)websites, het leren kennen en gebruiken van de gemeentelijke website en MijnOverheid en de Berichtenbox. Je bespreekt de stof en begeleidt de cursisten tijdens de training. Je ontvangt de deelnemers en zorgt voor een prettige sfeer. Je helpt zo mee om de bibliotheek tot een leerzame ontmoetingsplaats te maken. De cursisten oefenen op computers van de bibliotheek. Daarnaast wordt soms ervoor gekozen om op afstand te oefenen via bijv. Teams, Zoom, WhatsApp of soortgelijke software.

Data/duur
De cursus Digisterker vindt plaats op meerdere locaties binnen het werkgebied van Bibliotheek West-Brabant. Per locatie zijn er 3 tot 4 (wekelijkse) bijeenkomsten van 2 uur, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Data worden telkens in overleg met de vrijwillige begeleiders vastgelegd. Afhankelijk van jouw voorkeur ben je op alle locaties welkom om een bijdrage te leveren. Tijdens schoolvakanties en op feestdagen vinden geen training plaats.

Wat zijn de benodigde vaardigheden?

• Digitale vaardigheden
  • Communicatieve vaardigheden
  • Geduldige houding
  • Goed kunnen omgaan met mensen
  • Zelfstandig kunnen werken
  • Betrouwbaarheid.

Wat vragen we van je?

• VOG. De kosten hiervoor worden vergoed door Bibliotheek West-Brabant.
  • Deelname aan de docententraining (duur: 1 dagdeel), welke vooral gericht is op hoe je omgaat met zeer gevoelige informatie.

Wat heeft de organisatie te bieden?

• Als digitaal vrijwilliger bij Bibliotheek West-Brabant word je de kans geboden om jezelf te ontwikkelen zowel op persoonlijk als professioneel vlak.
  • Een gratis bibliotheekpas

Meld jezelf dan aan! Dit kan door jouw gegevens en motivatie te mailen aan Dominique Vissers: d.vissers@bibliotheekwb.nl.