Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 28 april gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op Koningsdag (dinsdag 27 april, alle vestigingen behalve Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer).

Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Digisterker vrijwilliger Steenbergen

Maak jij het verschil? Word Digisterker vrijwilliger in Bibliotheek Steenbergen!

Aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente, huurtoeslag aanvragen... allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom bieden wij de cursus Digisterker - Werken met de e-overheid aan. Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen.
Voor het begeleiden van een groepje deelnemers aan deze cursus zijn we op zoek naar een aantal vrijwilligers.

De cursus is gericht op het werken met de electronische overheid. Belangrijke onderdelen in deze cursus zijn het leren gebruiken van je DigiD, het zoeken en vinden op (overheids)websites, het leren kennen en gebruiken van de gemeentelijke website en MijnOverheid.nl. Je bespreekt de stof en begeleidt de cursisten tijdens de training.
Natuurlijk zorg je voor een prettige en open sfeer, waarin alle vragen gesteld mogen worden. Je helpt zo mee om de bibliotheek tot een leerzame ontmoetingsplaats te maken.
De cursisten oefenen op computers van de bibliotheek. Daarnaast wordt er soms voor gekozen om op afstand te oefenen via bijv. Teams, Zoom of WhatsApp.

Data/duur
De cursus Digisterker vindt plaats op meerdere locaties binnen het werkgebied van Bibliotheek West-Brabant, zo ook in Steenbergen. De cursus wordt wekelijks gegeven en duurt tussen de 4 tot 6 weken.
De bijeenkomsten duren 2 uur, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De data worden telkens in overleg met de vrijwilligers vastgelegd.
Afhankelijk van jouw voorkeur ben je op alle locaties welkom om een bijdrage te leveren, maar zeker ook in Steenbergen.
Tijdens schoolvakanties en op feestdagen is er geen training.

Wat vragen we van je?
• Je bent digitaal vaardig en kunt zelfstandig werken.
• Je bent betrouwbaar in je beschikbaarheid; wij én de deelnemers kunnen op je rekenen.
• Je bent bereid om deel te nemen aan de docententraining (duur: 1 dagdeel), welke vooral gericht is op hoe je omgaat met gevoelige informatie.
• Je hebt een vloeiende beheersing van de Nederlandse taal.
• Je hebt een open houding, je bent geduldig en gaat gemakkelijk om met personen uit verschillende sociale klassen, culturen en leeftijden.
• Je bent geduldig en vindt het geen probleem om de uitleg nog eens te herhalen.
• Voor deze speciale taak heb je eenn geldig VOG nodig; de kosten hiervoor worden vergoed door Bibliotheek West-Brabant.

Wat hebben we je te bieden?
• De kans om jezelf te ontwikkelen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak
• Deelname aan diverse (gratis) workshops en trainingen
• Een gratis bibliotheekpas
• Uiteraard zorgen wij voor een inwerkprogramma en word je op de hoogte gehouden van relevante ontwikkelingen binnen de bibliotheek.

Meld jezelf dan aan! Dit kan door een bericht te sturen aan Dominique Vissers, d.vissers@bibliotheekwb.nl o.v.v. Digisterker Steenbergen.