Door coronamaatregelen zijn wij minimaal tot en met 26 mei gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op  Hemelvaartsdag : donderdag 13 mei en tweede Pinksterdag: maandag 24 mei.

Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten. Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Gastvrouw/gastheer Dinteloord

Maak jij het verschil? Word gastvrouw/gastheer in Haal- en Brengpunt Dinteloord!

Bibliotheek West-Brabant is voor veel klanten een huiskamer van de gemeente waar iedereen het fijn vindt om een boek te zoeken, iemand te ontmoeten of er te studeren en iets te leren. Buiten de vestiging in Steenbergen hebben we binnen de gemeente Steenbergen o.a. een Haal- en Brengpunt in Dinteloord voor de lokale bewoners. Zo kunnen leden van de bibliotheek online boeken reserveren en die dan toch dichtbij huis afhalen en weer inleveren. Ook gaan we hier in de toekomst activiteiten organiseren rondom thema’s zoals: cultuur, taal, leren, leesbevordering en digitale vaardigheden.

Waar en wanneer?
We zijn voor dit Haal- en Brengpunt, gevestigd in het BP-tankstation Vlamings aan de Steenbergseweg 97b op zoek naar vrijwilligers.
Het Haal- en Brengpunt is de hele week te bezoeken tijdens de openingsuren van het tankstation en is bemand op woensdag van 11.30 tot 13.30 uur.

Hoofdzakelijk:

• Ingeleverde materialen klaarzetten voor intern transport
  • Gereserveerde materialen klaarzetten voor leden
  • Netjes houden van het Haal- en Brengpunt

en daarnaast:

• Klanten met veelal eenvoudige vragen helpen aan de hand van onze website
  • Klanten helpen bij het uitlenen en innemen van materialen via de selfservice.

Als je interesse hebt dan hopen wij in de toekomst ook op jouw hulp bij:

• een activiteit, hetzij voor volwassenen hetzij voor kinderen. Denk hierbij aan activiteiten voor de Kinderboekenweek of een ander thema.

Wat vragen we van je?

• Je bent klantvriendelijk, gastvrij en representatief.
  • Je staat open voor adviezen en bent bereid enkele malen per jaar aanwezig te zijn bij een overleg/bijeenkomst.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende.
  • Je hebt ruime computerkennis zodat de uitleg van de mogelijkheden van onze website en het gebruik van de bibliotheekpas mogelijk zijn.
  • De transportbakken zijn bést zwaar. Je bent fysiek in staat om deze te verplaatsen.

Wat hebben we je te bieden?

• Je bent betrokken bij een klein team dat hecht aan het in stand houden van de voorziening in de kern.
  • Een goede en zorgvuldige begeleiding door de vaste collega’s, een duidelijk en overzichtelijk takenpakket en een goed vrijwilligersbeleid
  • Een gratis bibliotheekpas
  • Deelname aan diverse (gratis) workshops en trainingen

Meld je dan aan! Dit kan door je gegevens en motivatie te mailen aan Dominique Vissers: d.vissers@bibliotheekwb.nl o.v.v. HBpunt Dinteloord. Heb je wel belangstelling, maar ben je niet beschikbaar op de genoemde dagdelen? Maak dit dan zeker ook kenbaar!