Gastvrouw/Gastheer Haal- en Brengpunt Hoeven

Maak jij het verschil? Word vrijwilliger in de bibliotheek.

Bibliotheek West-Brabant is voor veel klanten een huiskamer van de gemeente waar iedereen het fijn vindt om een boek te zoeken, iemand te ontmoeten of er te studeren en iets te leren. Buiten de kernvestiging in Oudenbosch hebben we binnen de gemeente Halderberge o.a. een Haal- en Brengpunt in Hoeven voor de lokale bewoners. Zo kunnen leden van de bibliotheek online boeken reserveren en die dan toch dichtbij huis afhalen en weer inleveren. Ook hopen we hier in de toekomst activiteiten te gaan organiseren rondom thema’s zoals: cultuur, taal, leren, leesbevordering en digitale vaardigheden.

Waar en wanneer?
We zijn voor dit Haal- en Brengpunt, gevestigd in het Pluspunt van Surplus (De Halderberg 74, Hoeven) op zoek naar vrijwilligers. Momenteel zijn we nog gesloten i.v.m. Corona, maar normaliter is het Haal- en Brengpunt de hele week te bezoeken volgens openingsuren van het Pluspunt.

Het Haal en Brengpunt is bemand op donderdag van 13.00 tot 14.30 uur en vrijdag van 12.30 tot 14.30 uur. Je bent 1 maal per 2 weken op donderdag beschikbaar en bent bereid in te vallen voor jouw collega-vrijwilligers op de andere dagen. Je staat ervoor open om in de toekomst jouw aanwezigheid uit te breiden.

Hoofdzakelijk:

• Ingeleverde materialen klaarzetten voor intern transport
  • Gereserveerde materialen klaarzetten voor leden
  • Netjes houden van het Haal- en Brengpunt

en daarnaast:

• Klanten met eenvoudige vragen veelal helpen aan de hand van onze website
  • Klanten helpen bij het uitlenen en innemen van materialen via de selfservice.

Als je interesse hebt dan hopen wij in de toekomst ook op jouw hulp bij:

• een activiteit, hetzij voor volwassenen hetzij voor kinderen. Denk hierbij aan activiteiten voor de Kinderboekenweek of een ander thema.

Wat vragen we van je?

• Je bent klantvriendelijk, gastvrij en representatief.
  • Je staat open voor adviezen en bent bereid enkele malen per jaar aanwezig te zijn bij een overleg/bijeenkomst.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende.
  • Je hebt ruime computerkennis zodat de uitleg van de mogelijkheden van onze website en het gebruik van de bibliotheekpas mogelijk zijn.
  • De transportbakken zijn bést zwaar. Je bent fysiek in staat om deze te verplaatsen.

Ondanks dat het Haal- en Brengpunt niet altijd even druk bezocht wordt tijdens de bemande uren zie je de waarde in van jouw werkzaamheden.

Wat bieden we je?

• Je bent betrokken bij een klein team dat hecht aan het in stand houden van de voorziening in de kern.
  • Een goede en zorgvuldige begeleiding door de vaste collega’s, een duidelijk en overzichtelijk takenpakket en een goed vrijwilligersbeleid
  • Een gratis bibliotheekpas
  • Deelname aan diverse (gratis) workshops en trainingen

Meld je dan aan! Dit kan door je gegevens en motivatie te mailen aan Dominique Vissers: d.vissers@bibliotheekwb.nl o.v.v. 'HBpunt Hoeven'. Heb je wel belangstelling, maar ben je niet beschikbaar op de genoemde dagdelen? Maak dit dan zeker ook kenbaar!