Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 9 februari gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!

Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Gastvrouw/gastheer Zevenbergen

Maak jij het verschil? Word vrijwilliger in de bibliotheek.

Bibliotheek West-Brabant is voor veel klanten een huiskamer van de gemeente waar iedereen het fijn vindt om een boek te zoeken, iemand te ontmoeten of er te studeren en iets te leren. Vind je het leuk om hieraan bij te dragen? Houd jij van aanpakken en sta je graag bezoekers ter woord? We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om materialen op te ruimen en daarnaast ook als gastvrouw/gastheer op te treden.

Waar en wanneer
Voor Bibliotheek Zevenbergen (Kasteelweg 3) zijn we op zoek naar uitbreiding van het team gastvrouwen/-heren.
Afhankelijk van jouw beschikbaarheid ben je van harte welkom op één of meer dagdelen:
Donderdag: 11:00 - 14:00 uur
Vrijdag: 11:00 - 14:00 uur
Zaterdag: 11:00 - 14:00 uur
Daarnaast ben je bereid incidenteel in te vallen voor collega-vrijwilligers, zoals ook zij dit voor jou zullen doen.

Als je belangstelling hebt om als gastvrouw ook bij activiteiten aanwezig te zijn, dien je daarnaast rekening te houden met afwijkende tijden t.o.v. bovengenoemde.

We vragen hoofdzakelijk ondersteuning bij:

• Uitsorteren en opruimen van teruggebrachte materialen
  • Netjes houden van de bibliotheek: controleren van de kasten, rechtzetten en presenteren, kranten en tijdschriften opruimen, indien aanwezig opruimen van koffie/theekopjes en aanvullen van een koffieautomaat
  • Gereserveerde materialen via de paklijst opzoeken

en daarnaast bij:

• Klanten helpen met eenvoudige verwijsvragen en doorverwijzen naar de medewerker indien de klant een inhoudelijke vraag heeft
  • Klanten helpen bij het uitlenen en innemen van materialen via selfservice
  • Klanten helpen bij de pinstation
  • Klanten helpen bij het kopiëren en printen
  • Klanten helpen bij het raadplegen van/doorverwijzen naar de website van Bibliotheek West-Brabant

Wat vragen we van je?

• Klantvriendelijke en gastvrije instelling
  • Nauwgezet en representatief
  • Je houdt van aanpakken en kan dit fysiek aan
  • Openstaan voor adviezen en enkele malen per jaar een vrijwilligersbijeenkomst bijwonen
  • Goed kunnen samenwerken
  • Goed met groepen kunnen omgaan
  • De Nederlandse taal voldoende beheersen
  • Ruime computerkennis zodat de uitleg van de mogelijkheden van onze website en het gebruik van de bibliotheekpas mogelijk zijn
  • Je bent flexibel. Zeker tijdens deze corona-periode kun je goed omgaan met veranderingen.

Wat hebben we je te bieden?

• Een werkomgeving in een informele sfeer en inspirerende omgeving
  • Een goede en zorgvuldige begeleiding door de vaste collega’s, een duidelijk en overzichtelijk takenpakket en een goed vrijwilligersbeleid
  • Een gratis bibliotheekpas

Meld je dan aan! Dit kan door jouw gegevens en motivatie te mailen aan Dominique Vissers, d.vissers@bibliotheekwb.nl o.v.v. Gastvrouw/-heer Zevenbergen.