Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 28 april gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op Koningsdag (dinsdag 27 april, alle vestigingen behalve Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer).

Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Klik&Tik vrijwilliger Steenbergen en Dinteloord

Maak jij het verschil? Word Klik&Tik vrijwilliger in Bibliotheek Steenbergen of Haal- en Brengpunt Dinteloord!

Iemand die de Nederlandse taal onvoldoende beheerst, heeft vaak ook moeite met de toenemende digitale inrichting van onze samenleving. De bibliotheek is een plek waar een steun in de rug wordt geboden op het gebied van digitale vaardigheden. Iedereen is bij ons welkom om mee te doen met de cursus Klik&Tik. Voor mensen die nog nooit een computer hebben aangeraakt én voor mensen die al weleens iets hebben ondernomen op de digitale snelweg.
Voor het begeleiden van de cursus Klik&Tik zijn we op zoek naar een aantal vrijwilligers.

Als vrijwilliger ondersteun je deelnemers bij de uitvoering van de online cursus Klik & Tik. Je helpt personen belangrijke basale computervaardigheden te ontwikkelen, zoals hoe je omgaat met het toetsenbord, iets opzoekt op het internet, hoe een website werkt enzovoorts.
Je ontvangt de deelnemers en zorgt voor een prettige sfeer. Je helpt zo mee om de bibliotheek tot een leerzame ontmoetingsplaats te maken.
De cursisten oefenen op computers van de bibliotheek. Daarnaast wordt soms ervoor gekozen om op afstand met elkaar te oefenen via Teams, Zoom of WhatsApp.

Afhankelijk van het niveau van de deelnemer start men met de module de basis (module 1), het internet op (module 2) of samen op ’t web (sociale media, module 3).

Data/duur
• Bibliotheek Steenbergen (Blauwstraat 30), wekelijks op dinsdag van 9:00 - 10:30 uur
• Haal- en Brengpunt Dinteloord (Steenbergseweg 97b), wekelijks op donderdag van 13:30 - 15:00 uur
Genoemde dagen en tijden zijn onder voorbehoud en bespreekbaar.
Tijdens schoolvakanties en op feestdagen is er geen training.

Wat vragen we van je?
• Je bent digitaal vaardig, hebt affiniteit met social media en je kunt zelfstandig werken.
• Je bent betrouwbaar. Wij én de deelnemers kunnen op je rekenen.
• Je hebt een vloeiende beheersing van de Nederlandse taal.
• Je hebt een open houding, je bent geduldig en gaat gemakkelijk om met personen uit verschillende sociale klassen, culturen en leeftijden.
• Je bent geduldig en vindt het geen probleem om de uitleg nog eens te herhalen.

Wat hebben we je te bieden?
• De kans om jezelf te ontwikkelen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak
• Deelname aan diverse (gratis) workshops en trainingen
• Een gratis bibliotheekpas
• Uiteraard zorgen wij voor een inwerkprogramma en word je op de hoogte gehouden van relevante ontwikkelingen binnen de bibliotheek.

Meld jezelf dan aan! Dit kan door een bericht te sturen aan Dominique Vissers, Dominique Vissers: d.vissers@bibliotheekwb.nl o.v. Klik&Tik Gemeente Steenbergen. Ben je wel geïnteresseerd, maar niet op eerdergenoemd moment beschikbaar? Maak dit dan zeker ook kenbaar!