Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 9 februari gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!

Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Klik&Tik vrijwilliger

Maak jij het verschil? Word vrijwilliger in de bibliotheek.

In het werkgebied van de Bibliotheek West-Brabant bestaat de nodige aandacht voor het ondersteunen van mensen die op taal- en computergebied hulp kunnen gebruiken. Wij zien het als onze taak om hierbij een ondersteunende rol te spelen door het inzetten expertise en faciliteiten. Daarom bieden wij diverse trainingen aan, waaronder Klik & Tik. Voor het begeleiden van Klik & Tik zijn we op zoek naar een aantal vrijwilligers.

Als vrijwilliger ondersteun je deelnemers bij de uitvoering van de online cursus Klik & Tik. Je helpt personen belangrijke basale computervaardigheden te ontwikkelen, zoals hoe je omgaat met het toetsenbord, iets opzoekt op het internet, een website werkt enzovoorts. Je ontvangt de deelnemers en zorgt voor een prettige sfeer. Je helpt zo mee om de bibliotheek tot een leerzame ontmoetingsplaats te maken. De cursisten oefenen op computers van de bibliotheek. Daarnaast wordt soms ervoor gekozen om op afstand met elkaar te oefenen via Teams, Zoom, WhatsApp of soortgelijke software.

Afhankelijk van het niveau van de deelnemer start men met de module de basis (module 1), het internet op (module 2) of samen op ’t web (sociale media, module 3)

Waar en wanneer

• Bibliotheek Steenbergen (Blauwstraat 30), wekelijks dinsdag 9:00 - 10:30 uur
  • Bibliotheek Dinteloord (Burg. Mr. H. Popstraat 2), wekelijks donderdag 13:30 - 15:00 uur
    Genoemde dagen en tijden zijn onder voorbehoud en bespreekbaar.
    Tijdens schoolvakanties en op feestdagen zijn er geen trainingen.

Wat vragen we van je?

• Digitale vaardigheden en affiniteit met social media
  • Communicatieve vaardigheden
  • Geduldige houding
  • Goed kunnen omgaan met mensen
  • Zelfstandig kunnen werken
  • Betrouwbaarheid: wij én de deelnemers kunnen op jou rekenen.

Wat hebben we je te bieden?

• Als taalvrijwilliger bij Bibliotheek West-Brabant heb je de kans om jezelf te ontwikkelen zowel op persoonlijk vlak als professioneel.
  • Een gratis bibliotheekpas

Meld jezelf dan aan! Dit kan door jouw gegevens en motivatie te mailen aan Dominique Vissers: d.vissers@bibliotheekwb.nl.
Ben je wel geïnteresseerd, maar niet op eerdergenoemd moment beschikbaar? Maak dit dan zeker ook kenbaar!