Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 28 april gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op Koningsdag (dinsdag 27 april, alle vestigingen behalve Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer).

Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Taalpunt-/Taalhuisvrijwilliger Zevenbergen

Maak jij het verschil? Word vrijwilliger in de bibliotheek!

Via het Taalpunt hopen wij de doelgroep laaggeletterden beter te kunnen bereiken en is het mogelijk om, afhankelijk van de vraag, in gezamenlijkheid een samenhangend taalaanbod voor hen te realiseren. Ook kunnen er regelmatig taallessen plaatsvinden of komen er leeskringen samen. Opgeleide taalvrijwilligers nemen dit alles voor hun rekening.
Om bij te dragen aan de dienstverlening in Taalpunt Zevenbergen zijn wij op zoek naar nieuwe taalpuntvrijwilligers.

Bij het Taalpunt kan iedereen terecht met iedere vraag over taal (lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale vaardigheden). Het Taalpunt is er voor laaggeletterden - allochtoon en autochtoon – maar ook voor vrijwilligers.
Taalpuntvrijwilligers zijn vrijwilligers die bezoekers informeren over het taalaanbod in de gemeente/regio en hen actief doorverwijzen.
Taalpuntvrijwilligers kunnen andere taalvrijwilligers doorverwijzen naar een taalorganisatie. Daarnaast kunnen zij hier terecht voor onderwijskundig advies of voor geschikt lesmateriaal voor hun cursisten en hen wegwijs maken in de collectie lesmaterialen.

Waar en wanneer?
Het spreekuur is elke donderdag van 10:00 tot 12:00 uur in Bibliotheek Zevenbergen, Kasteelweg 3.

Wat vragen we van je?

• Bij voorkeur ben je zelf actief (geweest) als taalvrijwilliger, d.w.z. dat je hebt ervaring hebben met het begeleiden van een of meerdere personen bij het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheden.
  • Je hebt een open houding, bent geduldig en gaat gemakkelijk om met personen uit verschillende sociale klassen, culturen en leeftijden.
  • Je bent communicatief vaardig en voert gemakkelijk gesprekken ook met mensen die de Nederlandse taal beperkt beheersen en om in korte tijd zicht te krijgen op de situatie en leerwensen van laaggeletterden (denk aan taalniveau, ontwikkeldoelen, financiële mogelijkheden).·
  • Je kennis van het taalaanbod is op peil: zo behoud je zicht op het taalaanbod en kunt laaggeletterden actief gericht doorverwijzen.
  • Je kunt zelfstandig werken en bent betrouwbaar. Wij én de bezoekers kunnen op je rekenen. Daarnaast ben je in principe voor onbepaalde tijd beschikbaar.
  • Je bent digitaal vaardig.
  • Je bent bereid om deel te nemen aan de Basistraining Taal voor het Leven (4 dagdelen) en de Balietraining (1 dagdeel). Tijdens jouw inwerkperiode krijg je de nodige ondersteuning van Bibliotheek West-Brabant en/of van andere partners.

Wat hebben we je te bieden?

• De kans om jezelf te ontwikkelen, zowel professioneel als op persoonlijk vlak
  • Deelname aan diverse (gratis) workshops en trainingen
  • Een gratis bibliotheekpas
  • Uiteraard zorgen wij voor een inwerkprogramma en word je op de hoogte gehouden van relevante ontwikkelingen binnen de bibliotheek.

Meld jezelf dan aan! Dit kan door een bericht te sturen aan Dominique Vissers, d.vissers@bibliotheekwb.nl o.v.v. Taalpunt/Taalhuis Zevenbergen
Ben je wel geïnteresseerd maar niet op eerdergenoemd moment of locatie beschikbaar? Maak dit dan zeker ook kenbaar!