Voorleesvrijwilliger Steenbergen

Maak jij het verschil? Word voorleesvrijwilliger in Bibliotheek Steenbergen!

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Het stimuleert de fantasie, is een fijn moment samen en brengt het kind al vroeg in aanraking met boeken en de bibliotheek. Voor het voorlezen aan peuters (2 tot 4 jaar) en ouders/begeleiders zijn we op zoek naar een aantal vrijwilligers.

Je leest niet alleen voor, maar als voorbereiding zoek je ook passende voorleesboeken uit. Daarnaast vind je het leuk om in te spelen op mogelijke vragen van de kinderen én ouders/begeleiders. Als vrijwilliger dien je minimaal een keer per week beschikbaar te zijn en bereid zijn om in te vallen voor collega-vrijwilligers, zoals ook zij dat voor jou willen doen.

Wat vragen we van je?
• Je hebt een vloeiende beheersing van de Nederlandse taal.
• Je hebt een open houding, je bent geduldig en kunt gemakkelijk communiceren met personen uit verschillende sociale klassen, culturen en leeftijden.
• Je bent digitaal vaardig en kunt zelfstandig werken.
• Je bent klantvriendelijk, gastvrij en representatief.
• Je bent betrouwbaar. Wij én de deelnemers kunnen op je rekenen.

Wat hebben we je te bieden?
• De kans om jezelf te ontwikkelen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak
• Deelname aan diverse (gratis) workshops en trainingen
• Een gratis bibliotheekpas
• Uiteraard zorgen wij voor een inwerkprogramma en word je op de hoogte gehouden van relevante ontwikkelingen binnen de bibliotheek.

Meld jezelf dan aan! Dit kan door een bericht te sturen aan Dominique Vissers, d.vissers@bibliotheekwb.nl o.v.v. voorlezen Steenbergen.