Vrijwilligers Wouw gezocht

Voor het servicepunt Wouw zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Gastheer/ vrouw

Vind je het leuk om:

• jouw dorpsgenoten te helpen?
  • in een bibliotheekomgeving te zijn?
  • mee te denken over activiteiten in uw bieb?

In het multifunctionele centrum De Geerhoek (Kloosterstraat 19b in Wouw) is het servicepunt van de bibliotheek gevestigd met een collectie voor kinderen van 0-4 jaar en volwassenen. Hierbij neemt een team van enthousiaste vrijwilligers de dienstverlening op zich.
In deze bibliotheek worden ook activiteiten georganiseerd rondom thema’s zoals cultuur, taal, leren, leesbevordering en digitale vaardigheden.
Om bij te dragen aan deze dienstverlening, zijn wij op zoek naar een nieuwe vrijwilliger en wel op:

Donderdag van 18.30 tot 19.30 uur

• Als vrijwilliger ben je gastvrouw of –heer en zorg je er dus voor dat een bezoek een prettige ervaring is voor de klant. Je helpt hen bijvoorbeeld met het uitlenen en reserveren wanneer dit nodig is. Daarnaast verwerk je in- en uitgaande reserveringen, verzorg je de administratie van de tijdschriften en zorg je ervoor dat de bibliotheek er opgeruimd en aantrekkelijk uit ziet.
  • Je verwijst klanten door naar de centrale bibliotheek bij inhoudelijke vragen en ondersteunt personeel van de bibliotheek bij te organiseren activiteiten.
  • Als vrijwilliger behoort je tot een betrokken team dat hecht aan het in stand houden van een bibliotheekvoorziening in Wouw. Je krijgt een gratis bibliotheekabonnement. Uiteraard zorgen wij voor een inwerkprogramma en word je op de hoogte gehouden van relevante ontwikkelingen binnen de bibliotheek.
  • Wij zoeken voor deze functie iemand die affiniteit heeft met de bibliotheek, klantgericht is, computervaardig en communicatief vaardig is. Je kunt na de inwerkperiode zelfstandig werken. Uiteraard moeten we op je kunnen rekenen.

Meld je dan aan! Dit kan door jouw gegevens en motivatie te mailen aan Dominique Vissers: d.vissers@bibliotheekwb.nl
Ben je niet op donderdag beschikbaar en ben je toch geïnteresseerd? Laat het ons dan zeker ook weten.