Vrijwilliger gastheer/gastvrouw Zundert

Maak jij het verschil? Word vrijwilliger in de bibliotheek.

Bibliotheek West-Brabant is voor veel klanten een huiskamer van de gemeente waar iedereen het fijn vindt om een boek te zoeken, iemand te ontmoeten of er te studeren en iets te leren. Naast een kernvestiging proberen we ook op andere locaties dienstverlening in stand te houden. Om zo dicht bij huis, toch gemakkelijk materialen te kunnen lenen en inleveren!
Vind je het leuk om hieraan bij te dragen? We zijn voor een kleine locatie binnen een woonzorgcentrum op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om materialen op te ruimen en daarnaast ook als gastvrouw/gastheer op te treden.

Waar en wanneer?
Voor onze locatie te Zundert, in zorgcentrum De Willaert (Burgemeester Manderslaan 53 ) zijn we met spoed op zoek naar uitbreiding van het team gastvrouwen/-heer en wel éénmaal per 2 weken op maandag van 9:30 uur tot 11:00 uur.
Daarnaast vind je het geen bezwaar om soms een maandag extra te werken om zo in te vallen voor jouw collega bij haar afwezigheid, zoals ook zij voor jou zal doen.

Als vrijwilliger help je bezoekers bij het vinden van boeken en informatie. Je registreert het uitlenen en inleveren. Daarnaast zorg je ervoor dat de bibliotheek er opgeruimd en aantrekkelijk uit ziet.
Dit kleine servicepunt wordt hoofdzakelijk gebruikt door cliënten van het woonzorgcentrum, maar ook buurtbewoners zijn welkom.

Wat zijn de benodigde vaardigheden?

• Klantvriendelijke en gastvrije instelling
  • Nauwgezet en representatief
  • Openstaan voor adviezen en enkele malen per jaar een vrijwilligers-bijeenkomst bijwonen
  • De Nederlandse taal voldoende beheersen
  • Digitaal vaardig.

Wat heeft de organisatie te bieden?

• Ondersteuning vanuit de kernvestiging te Rijsbergen
  • Een duidelijk en overzichtelijk takenpakket en een goed vrijwilligersbeleid
  • Een gratis bibliotheekpas.

Meld je dan aan! Dit kan door uw gegevens en motivatie te mailen aan Dominique Vissers, d.vissers@bibliotheekwb.nl o.v.v. Willaert.