Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 9 februari gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!

Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Gastvrouw/gastheer Digicafé

Maak jij het verschil? Word vrijwilliger in de bibliotheek.

Eén van de speerpunten bij Bibliotheek West-Brabant is de bestrijding van laaggeletterdheid. 1 op de 9 mensen (16-65 jaar) in Nederland is laaggeletterd. Zij kunnen onvoldoende lezen, schrijven en rekenen of hebben onvoldoende digitale vaardigheden om mee te kunnen doen aan onze samenleving.

Om deel te nemen aan oefengroepen, maar ook voor het stellen van vragen tijdens het inloopspreekuur kun je terecht bij het Digicafé. Bovendien is elke laatste dinsdag van de maand er een themabijeenkomst waarbij een spreker komt vertellen over een actueel digitaal thema.
Om als gastheer of gastvrouw een rol te spelen tijdens het Digicafé, zijn we op zoek naar een aantal vrijwilligers:

• Je ontvangt bezoekers en zorgt voor een prettige sfeer.
  • Je verwijst bezoekers door. Daarbij durf je door te vragen waarvoor men komt.
  • Je wijst hen waar men plaats kan nemen en verzorgt koffie/thee.
  • Je zorgt dat alle hulpmiddelen vooraf klaar gezet zijn en helpt na afloop met opruimen.

Zo help je mee om de bibliotheek tot een fijne en leerzame ontmoetingsplaats te maken.

Waar en wanneer?
Het Digicafé is iedere dinsdag van 19:00 tot 20:30 uur in Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17.

Meld je dan aan! Dit kan door jouw gegevens en motivatie te mailen aan Dominique Vissers, d.vissers@bibliotheekwb.nl o.v.v. Digicafé.