Vrijwilliger taaloefengroep Werk Voorop

Maak jij het verschil? Word vrijwilliger in de bibliotheek.

Eén van de speerpunten bij Bibliotheek West-Brabant is de bestrijding van laaggeletterdheid. Hiertoe bieden wij diverse trainingen waaronder taaloefengroepen. Deelnemers in deze kleinschalige taaloefengroepen willen de Nederlandse taal beter leren spreken, schrijven of lezen. Dit doen zij aan de hand van speciale computerprogramma’s en/of oefenmateriaal zoals bijv. de Succes-serie. Hiervoor zijn wij op zoek naar taalvrijwilligers.

Vind jij het leuk om:
• anderen te helpen?
• met de Nederlandse taal bezig te zijn?
• in contact te komen met andere culturen?

Je begeleidt een taaloefengroep bij de Kringloper Werk Voorop, Pagnevaart 82 in Oudenbosch. Werknemers, vooral NT2, krijgen de gelegenheid om tijdens hun werkdag op een informele en kleinschalige wijze gedurende ca. 2 uur lang, te oefenen met de Nederlandse taal en wel op donderdag van 9.30 uur tot 11.00 uur.

Wat vragen wij van jou?

• Je beheerst de Nederlandse taal vloeiend.
  • Je hebt een open houding, bent geduldig en kunt gemakkelijk communiceren, óók met mensen die de Nederlandse taal slechts beperkt beheersen.
  • Je bent bereid deel te nemen aan de basistraining voor taalvrijwilligers, met als doel o.a. het goed wegwijs worden in de verschillende taalniveaus, leren hoe je laaggeletterde volwassenen beter kunt begeleiden bij het leren lezen en schrijven etc. Deze training duurt ca. 4 dagdelen (3 uur per keer).
  • Je bent niet bang om door te vragen om zo in korte tijd zicht te krijgen op de situatie en leerwensen (taalniveau, ontwikkeldoel).
  • Je bent digitaal vaardig en kunt zelfstandig werken.
  • Uiteraard ben je op beschikbaar op overeengekomen dag en tijd. Wij én de deelnemers kunnen op jou rekenen.

Wat bieden wij jou?

• Als taalvrijwilliger bij Bibliotheek West-Brabant wordt je de kans geboden om jezelf te ontwikkelen zowel op persoonlijk vlak als professioneel.
  • Een gratis bibliotheekpas
  • Uiteraard zorgen wij voor een inwerkprogramma en wordt je op de hoogte gehouden van relevante ontwikkelingen binnen de bibliotheek.

Meld je dan aan! Dit kan door jouw gegevens en motivatie te mailen aan Dominique Vissers, d.vissers@bibliotheekwb.nl.
Heb je wel belangstelling, maar ben je dan niet beschikbaar? Maak dit dan zeker ook kenbaar!